Private equity bedrijven kopen LogMeIn

18-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Private equity bedrijven kopen LogMeIn

Private equity bedrijven Francisco Partners en Evergreen Coast Capital kopen workspace en connectiviteitsprovider LogMeIn te voor 4,3 miljard dollar.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen LogMeIn-aandeelhouders 86,05 dollar in contanten voor elk aandeel van LogMeIn's gewone aandelen die zij bezitten. Deze vergoeding vertegenwoordigt een premie van ongeveer 25% op de onaangetaste slotkoers van LogMeIn op 18 september 2019, de laatste handelsdag voordat een mediabericht werd gepubliceerd dat speculeerde over een potentieel verkoopproces. De raad van bestuur van LogMeIn keurde de overeenkomst goed en beval aandeelhouders aan om vóór de transactie te stemmen.

"Deze transactie erkent de aanzienlijke waarde van LogMeIn en biedt onze aandeelhouders een zinvol en zeker contant bod tegen een aantrekkelijke premie", aldus Bill Wagner, President en Chief Executive Officer van LogMeIn. “Samen streven Francisco Partners en Evergreen naar de unieke behoeften van zowel onze kernactiviteiten als onze groeiactiva. Wij geloven dat ons partnerschap met Francisco Partners en Evergreen ons in staat zal stellen om de operationele voordelen te leveren die nodig zijn om duurzame groei op de lange termijn te bereiken. "

De transactie zal naar verwachting medio 2020 worden afgerond, afhankelijk van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder de ontvangst van goedkeuring door aandeelhouders en wettelijke voorschriften.

Go-shop

De definitieve overeenkomst voor de transactie omvat een gebruikelijke "go-shop" -periode van 45 dagen die LogMeIn en haar adviseurs in staat stelt actief alternatieve acquisitievoorstellen te vragen en mogelijk onderhandelingen aan te gaan met andere partijen die alternatieve acquisitievoorstellen doen. LogMeIn heeft het recht om de definitieve overeenkomst te beëindigen om een superieur voorstel te accepteren onder voorbehoud van de voorwaarden van de definitieve overeenkomst. Er kan geen garantie worden gegeven dat dit proces zal resulteren in een superieur voorstel en LogMeIn is niet van plan om ontwikkelingen met betrekking tot het sollicitatieproces bekend te maken, tenzij en totdat de Raad van Bestuur een beslissing neemt die verdere openbaarmaking vereist.

Qatalyst Partners en JP Morgan Securities LLC treden op als financiële adviseurs van LogMeIn en Latham & Watkins LLP is juridisch adviseur van het bedrijf.

Mizuho Bank, Ltd. treedt op als financieel leider en Barclays, Deutsche Bank Securities, Jefferies LLC en RBC Capital Markets treden op als co-financiële adviseurs voor Francisco Partners en Evergreen met Paul Hastings LLP, Kirkland & Ellis LLP en Gibson, Dunn & Crutcher LLP als juridisch adviseur. Barclays, RBC Capital Markets, Deutsche Bank Securities, Jefferies Finance LLC en Mizuho Bank, Ltd. hebben gecommitteerde schuldfinanciering verstrekt voor de transactie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud