DataRobot versterkt AI aanbod na overname Paxata

18-12-2019 | door: Witold Kepinski

DataRobot versterkt AI aanbod na overname Paxata

DataRobot, speler in enterprise AI, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan om Paxata over te nemen, een speler op het gebied van self-service gegevensvoorbereiding. Hierdoor zegt DataRobot een breder geautomatiseerde end-to-end enterprise AI-platform te kunnen bieden.

"Datapreparatie voor AI is een al lang bestaande uitdaging voor AI-projecten", zegt Jeremy Achin, CEO en mede-oprichter, DataRobot. "Met de toevoeging van de AI-compatibele data prep en enterprise data fabric-oplossing van Paxata, geven we zakelijke gebruikers nu het meest complete enterprise-class platform om de AI-levenscyclus van start tot finish te automatiseren."

Paxata, dat 86 miljoen dollae aan risicokapitaalfinanciering heeft opgehaald, wordt door duizenden gebruikers over de grootste bedrijven ter wereld gebruikt, waaronder Standard Chartered Bank, Petco en Nationwide Insurance. Zowel DataRobot als Paxata maken al uitgebreid gebruik van Apache Spark, het open-source gedistribueerde framework dat is ontworpen voor grootschalige data-integratieworkloads. Als een gecombineerde kracht zullen de bedrijven de industrie een sprong voorwaarts doen door het enige multi-cloud end-to-end AI-platform te leveren met bewezen schaalgrootte en governance voor de onderneming.

Als onderdeel van de overname hebben de bedrijven een eerste integratie in de AI-catalogus van DataRobot onthuld, waardoor het voor bedrijfsanalisten en burgerwetenschappers gemakkelijker wordt om gegevens voor te bereiden op machine learning. Naast de nieuwe mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn, zullen de teams samenwerken om de volgende generatie gegevensvoorbereiding voor AI in 2020 te verfijnen en te ondersteunen. DataRobot blijft ook bestaande Paxata-klanten ondersteunen.

De acquisitie van Paxata is de derde en grootste acquisitie van DataRobot in 2019 en de vijfde sinds 2017. Paxata bouwt voort op het succes van eerdere acquisities van DataRobot, waaronder ParallelM , dat is geïntegreerd via het MLOps-aanbod en Cursor , dat is geïntegreerd via de AI-catalogus.

Terug naar nieuws overzicht