Citrix voegt slimme feeds en gepersonaliseerde workflows toe aan Citrix Workspace

13-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Citrix voegt slimme feeds en gepersonaliseerde workflows toe aan Citrix Workspace

Het werk van professionals is door technologie die dit zou moeten stroomlijnen juist ingewikkelder geworden. Citrix Systems speelt hierop in door nieuwe functies toe te voegen aan Citrix Workspace. Het gaat onder meer om een slimme feed en gepersonaliseerde workflows die het werk eenvoudiger maken. Dat gebeurt door overbodige handelingen te elimineren en niet-essentiële taken te automatiseren, zodat werknemers zich kunnen richten op hun kernactiviteiten.

Technologie heeft ons privéleven er een stuk gemakkelijker op gemaakt, maar op het werk is alles juist ingewikkelder geworden. Gemiddeld besteden werknemers dagelijks ongeveer 65 procent van hun tijd aan dringend werk en vergaderingen, 20 procent aan het zoeken naar informatie en slechts 15 procent aan wat ze eigenlijk willen doen en waarvoor ze worden betaald.

"In ons privéleven gebruiken we allerlei apps, zoals Instagram en Uber, waarmee we op een gestroomlijnde en gepersonaliseerde manier snel van alles kunnen doen", zegt Tim Minahan, Executive Vice President of Strategy and Chief Marketing Officer bij Citrix. "Maar dan komen we op kantoor en krijgen we in plaats daarvan te maken met de technologie van het bedrijf. En die is omslachtig in het gebruik, laat ons wachten, onderbreekt ons continu en weerhoudt ons in feite van het doen van zinvol werk."

Rust en ruimte voor productiviteit

In de loop van een gemiddelde dag krijgen werknemers met de volgende zaken te maken:

  • ze hebben meer dan tien applicaties nodig om hun werk te doen; meestal al minimaal vier om ook maar één proces te kunnen voltooien, zoals het declareren van kosten, boeken van reizen, indienen van inkooporders of laten goedkeuren van vrije dagen.
  • ze besteden ten minste 20 procent van hun werkdag aan het zoeken naar informatie die ze nodig hebben voor hun werk.
  • hun werk wordt 110 keer per dag onderbroken door een sms, chatbericht of andere melding; oftewel ongeveer één keer per twee minuten.

Minahan: "Als je alles bij elkaar optelt hou je 1,2 uur aan ononderbroken tijd per dag over om je daadwerkelijke werk te doen."

Werk van de toekomst

Maar dit gaat allemaal veranderen. IDC voorspelt dat in 2021 zestig procent van de bedrijven uit de Global 2000 is overgestapt op een toekomstgerichte werkplek waarmee ze de tevredenheid en productiviteit zullen verbeteren; een flexibele, slimme werkomgeving die gericht is op effectieve samenwerking en die deels virtueel, deels fysiek is. Tien procent zal naar verwachting gaan werken met een Workplace-as-a-Service oplossing. Citrix wil vooroplopen bij deze transformatie.

"Het werk van de toekomst krijgt momenteel veel aandacht van technologieleveranciers en serviceproviders. Sommigen van hen kunnen daar heel goed over vertellen. Maar het daadwerkelijk leveren van de werkplek van de toekomst vraagt om de juiste combinatie van het abstraheren van werk en de virtualisatie van applicaties en clients", schrijft IDC-analist Shannon Kalvar.

Personalisering van het werk

Met Citrix Workspace kunnen bedrijven de werkdag van werknemers optimaliseren door hun werk op een slimme en persoonlijke manier te organiseren, begeleiden en automatiseren. Daardoor kunnen hun mensen zich bezighouden met dat waar ze goed in zijn.

Minahan: "Uiteindelijk komt het erop neer dat werknemers gewoon hun werk zo goed mogelijk willen doen. Met Citrix Workspace geeft de werkgever hen die mogelijkheid, door ze te bevrijden van hersenloze taken en zich te laten focussen op het uitbouwen van hun vaardigheden en verrichten van interessant werk."

Monolithische applicaties ontrafeld

Dankzij technologieën zoals machine learning en microapplicaties kunnen organisaties met Citrix Workspace een eenduidige en complete ervaring bieden voor het werken met uiteenlopende applicaties en data. Standaard biedt Citrix Workspace integratiefunctionaliteit voor de meestgebruikte applicaties ter wereld van SAP, Microsoft, Google G-Suite, Salesforce, Workday, Atlassian, Zendesk en ServiceNow. In combinatie met de ruim 100 vooraf geconfigureerde microapplicaties en nieuwe slimme functies biedt dit bedrijven de mogelijkheid om het volgende te doen:

  • terugkerende onbelangrijke taken automatiseren;
  • de belangrijkste taken en informatie onttrekken aan systemen en die via een slimme feed presenteren aan afzonderlijke gebruikers, via alle systemen en kanalen;
  • het in minder stappen laten uitvoeren van alledaagse taken zoals het declareren van kosten, aanvragen van vakantie en indienen van inkooporders;
  • persoonlijke workflows opzetten voor individuele werknemers, met context en slimme extra's zodat ze minder tijd hoeven te besteden aan zinloze klusjes en zich kunnen richten op inhoudelijk werk.

Daarnaast kunnen bedrijven Citrix Workspace koppelen aan hun bestaande eigen systemen en handige microapplicaties en microautomatisering toevoegen zonder code te hoeven schrijven.

'Citrix is een echte partner'

"Citrix is voor ons een echte partner die alle belangrijke taken met betrekking tot het leveren van applicaties, desktops en data op zich neemt", vertelt Bernd Dausch, Chief Technical Officer Datacenter bij Schuster & Walther IT-Kanzlei GmbH. "In de komende jaren gaat de vraag naar geautomatiseerde workflows en slimme tools alleen maar groeien bij advocatenkantoren. Dankzij Citrix Workspace kunnen we daar perfect op inspringen."

Met Citrix Workspace kunnen bedrijven het werk minder complex maken en een sterk gepersonaliseerde werknemerservaring bieden. Dat zorgt ervoor dat die werknemers productiever zijn en de capaciteiten waarvoor ze zijn aangenomen, ook daadwerkelijk kunnen benutten. En dat is precies waarmee Citrix-partners zoals Fujitsu hun klanten mee helpen.

"De slimme feed en persoonlijke workflows van Citrix zijn een toonbeeld van innovatie. Daarmee helpen wij bedrijven met het inrichten van een simpele werkervaring, die meer lijkt op hoe een consument met technologie omgaat. Dat is goed voor de werknemerservaring en dus goed voor hun bedrijf", aldus Tim White, Corporate Executive Officer, SVP, Head of Global Delivery Group bij Fujitsu.

Terug naar nieuws overzicht