Workfront stelt Maria Alvarez aan als lid van de Raad van Bestuur

Maria Alvarez

15-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Workfront stelt Maria Alvarez aan als lid van de Raad van Bestuur

Workfront, leverancier van een work management-platform voor ondernemingen, benoemt Maria Alvarez tot lid van de Raad van Bestuur. Alvarez beschikt over meer dan twintig jaar ervaring met het bouwen van softwareproducten voor de wereldmarkt, het leiden van ontwikkelteams, en IT beveiliging, internet en kunstmatige intelligentie (AI).

Alvarez werkte eerder bij de AI + Research-divisie van Microsoft, waar ze directeur van de afdeling Ontwikkeldiensten was. Het wereldwijde ontwikkelteam waaraan ze leiding gaf, levert (ontwikkel-) gereedschappen, diensten en programma's ter ondersteuning van Bing, Microsoft News, Ads, Consumer Applications en Microsoft Research. Vóór Microsoft werkte Alvarez als technologie-directeur (CTO) en hoofd productontwikkeling van antivirus-beveiligingsbedrijf Panda Security. Ook werkte ze voor Yahoo Technology als vice president Ontwikkeling en als leider van technologieprogramma's, waarbij ze de wereldwijde technologische infrastructuur onder haar hoede had. Alvarez begon haar carrière met posities bij HP, Symantec Corporation en CoCreate Software.

Technisch onderlegd

"Maria weet veel van technologie en is heel ervaren met het wereldwijd leidinggeven bij snelgroeiende, beursgenoteerde ondernemingen. Daarmee verrijkt ze ons bestuur met een aantal belangrijke vaardigheden", stelt Workfront CEO Alex Shootman. "Ons klantenbestand blijft groeien en de uitbreiding van ons work management-bedrijfsplatform vereist pionierswerk. Het werven van een grote verscheidenheid aan getalenteerde mensen, is belangrijk voor Workfront - ook binnen onze hoogste leiding."

Workfront's heeft meer dan 3000 klanten, waaronder vijftig 'Fortune 100'-bedrijven en alle onderneming in Inc. Magazine's 'Top 10 Most Valuable Brands'. Het aantal grote bedrijven dat Workfront bedient, is de laatste drie jaar met 155 procent gegroeid.

Grabbr

Naast haar bestuursfunctie bij Workfront, is Alvarez bestuurslid en technisch adviseur bij social marketing-platform Grabbr. Ook is zij lid van de raad van toezicht bij de Woodbury University, waar ze in de commissie 'technologie' en 'marketing' zit. Eerder dit jaar ontving ze de 'Distinguished Alumni Award 2019' van het California Polytechnic College of Science. Daarvoor werd ze al onderscheiden met de Microsoft 'Global Inclusive Award'.

"Mijn benoeming bij Workfront is een hele eer", zegt Alvarez. Zij kijkt ernaar uit Workfront verder richting te geven en aan te voeren.

Verscheidenheid

Workfront heeft Alvarez geworven via de Athena Alliance, een wereldwijd netwerk van leidinggevende vrouwen, opinieleiders, bedrijven en investeerders. Deze werken samen aan de verscheidenheid in samenstelling, van directies en besturen, en aan de ontwikkeling van vrouwelijk leiderschap. Doel is om daardoor bedrijven toekomstbestendig te maken.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People