Oracle stelt Safra Catz aan als CEO en verhuist OpenWorld naar Las Vegas
13-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Oracle stelt Safra Catz aan als CEO en verhuist OpenWorld naar Las Vegas

Oracle boekte een lichte omzet stijging en iets minder winst tijdens het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar 2020 dat eindigende op 30 november. De omzet steeg met 1 procent naar 9,61 miljard dollar. Analisten hadden 9,65 miljard dollar verwacht. De nettowinst daalde met 1 procent naar 2,31 miljard. De winst per aandeel (niet-GAAP) van 90 dollarcent overtrof de 88 dollarcent die was voorspeld door analisten. Tevens werd bekend dat Safra Catz die nieuwe ceo van Oracle is geworden. Zij volgt co-ceo Mark Hurd op die eerder dir jaar overleed.

De omzet uit cloud services en licentie support stegen naar met 3 procent naar 6,8 miljard dollar. De omzet uit cloud- en on-premises licenties daalden met 7 procent naar 1,13 miljard dollar.

De omzet uit hardware daalde met 2 procent naar 871 miljoen dollar. De inkomsten uit services daalde met 1 procent naar 806 miljoen dollar.

ERP

"We hadden opnieuw een sterk kwartaal in onze Fusion- en NetSuite-cloudapplicaties, met Fusion ERP-inkomsten met 37 procent en NetSuite ERP-inkomsten met 29 procent", aldus Safra Catz. "Deze consistente snelle groei in het nu miljarden ERP-segment van onze cloud applicaties heeft Oracle in staat gesteld om jaar na jaar een dubbelcijferige EPS-groei te realiseren. Ik verwacht volledig dat we dat dit jaar opnieuw zullen doen."

Oraclecto Larry Ellison verwacht dat zijn bedrijf de ERP en database markten de komende jaren zal domineren waarbij het gehele portfolio van zakelijke applicaties en cloud infrastructuur diensten van de Oracle Cloud mee van kunnen profiteren.

OpenWorld

Verder zal de jaarlijkse conferentie Oracle OpenWorld, waar rond 60.000 bezoekers op af komen, niet meer in San Francisco maar in in het Caesars Forum in Las Vegas plaatsvinden. Oracle meldt dat dit komt door de prijzige hotels en de 'straatomstandigheden'. Naar verluidt komt dit neer dat in de stad sprake is van openbare (software) drugsgebruik en de vele daklozen, ongeveer 8000, die in de stad zijn. De San Francisco Travel Association (SFTA) schat in dat de stad hierdoor zeker 64 miljoen dollar aan inkomstem misloopt.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud