Witold Kepinski - 12 december 2019

Cegeka koopt KPN Consulting

Cegeka en het telecombedrijf KPN zijn overeengekomen om KPN Consulting te verkopen aan Cegeka. KPN Consulting, dat alle activiteiten van KPN ICT Consulting en Call2 omvat, biedt een verscheidenheid aan op maat gemaakte ICT-advies- en ondersteuningsservices op het gebied van onder andere ICT-strategie, cloudservices en data-analyse.

De transactie is in lijn met de groeistrategie van Cegeka voor Noord-Europa. Het IT-bedrijf uit Hasselt verdubbelt hiermee zijn omzet in Nederland en wordt er één van de grootste IT-serviceproviders. Van de ruim 5.000 medewerkers van Cegeka zijn er 350 werkzaam in Nederland. KPN Consulting telt 750 medewerkers en 250 contractors. De overnamesom wordt niet bekendgemaakt.

Als onderdeel van de transactie zullen KPN en Cegeka een samenwerking aangaan om ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan klanten van KPN ononderbroken blijft. Volgens de voorwaarden van dit partnerschap zal Cegeka advies- en ondersteuningsdiensten blijven leveren aan KPN als voorkeursleverancier.

“De consulting en servicedesk-activiteiten van KPN Consulting sluiten naadloos aan bij de outscourcingpropositie van Cegeka in Nederland. De Data & Analytics, Security en ServiceNow-activiteiten completeren het productenportfolio. Bij Cegeka kunnen klanten rekenen op een betrouwbare IT-partner die hen helpt om relevant te blijven in een snel veranderende digitale wereld. Hiermee versterken wij onze marktpositie in Nederland en kunnen wij onze groei verder doorzetten”, zegt Karim Henkens, Managing Director Netherlands, DACH and Nordics.

De dienstverlening van KPN Consulting zal onder de Cegeka-vlag worden voortgezet. Voor KPN past deze transactie in zijn strategie om sneller te vereenvoudigen en zich te richten op zijn belangrijkste ICT-diensten in de zakelijke markt.

“Dit is een belangrijke stap voor Cegeka in onze verdere internationale groei. Door deze acquisitie worden onze activiteiten in Nederland even groot als die in België, hetgeen perfect in lijn is met onze strategie. Daarnaast is lokale verankering een strategisch middel voor ons om dichtbij onze klanten te staan, met extra aanwezigheid in het noorden en westen van Nederland”, zegt Stijn Bijnens, CEO Cegeka Groep.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024