Pure Storage: vijf voorspellingen voor 2020

12-12-2019 | door: Redactie

Pure Storage: vijf voorspellingen voor 2020

Pure Storage geeft vijf voorspellingen voor 2020 namens Theo van Teylingen (foto), Regional Director Benelux & Nordics. Hieronder de top-5 voorspellingen:

1. AI & Ethiek

Effectief gebruik van gegevens en het minimaliseren van de vooringenomenheid voor AI zal belangrijk worden voor de reputatie van merken. Net zoals ethisch gedrag de perceptie verbetert die het publiek heeft van bedrijven, zullen de bedrijven die de meeste aandacht besteden aan ethisch datamanagement gunstiger worden beoordeeld. AI wordt beïnvloed door de data die het voeden, terwijl we helaas in een oneerlijke samenleving leven. Elke organisatie die met AI werkt, heeft een verantwoordelijkheid om de data te controleren.
Het is net als met klimaatverandering, als we niets doen zullen we ons pas bewust worden van de impact van onethische en bevooroordeelde AI als we het punt bereiken dat we niet meer kunnen ingrijpen. Daarom moet er onmiddellijk actie worden ondernomen, niet alleen door bedrijven, maar ook door overheden en particulieren. Regelgeving moet worden ingevoerd vanuit een zakelijk, overheids- en internationaal perspectief om te komen tot duidelijke principes en best practices.

2. Vaardigheden & Onderwijs

Het komende jaar zullen we nieuwe banen zien ontstaan bij technologiebedrijven; bijvoorbeeld hoofd van Lateral Thinking, of hoofd van Creative Engineering. De exacte titels kunnen variëren, maar de functies zullen van vitaal belang zijn om te zorgen dat zowel technische als soft skills een gelijk gewicht krijgen. Niet alleen dat, maar deze rollen zullen ook een grote rol spelen bij het aantrekken van nieuw talent dat een organisatie toekomstbestendig kan maken. Bedrijven kunnen er niet langer meer hetzelfde type kandidaten aannemen om verder te komen.

3. Lokaal aanbod/meer controle

Eindklanten zullen meer data en applicaties ‘in eigen huis’ willen opslaan, of op zijn minst meer controle willen hebben over waar die data en applicaties zich bevinden. Vanwege de bezorgdheid over privacy en veiligheid willen organisaties niet alles op één kaart zetten en bijvoorbeeld alles opslaan bij een grote publieke cloudaanbieder. De IT-partners die de komende jaren het meeste succes hebben, zijn degenen die hun klanten een keuze bieden zonder compromissen te sluiten; zij kunnen organisaties gedetailleerdere controle geven over de locaties waar hun data zich bevinden.

4. Agile AI-oplossingen

Meer bedrijven zullen in 2020 (en in de jaren daarna) 'AI-first' worden. Leveranciers en resellers moeten oplossingen leveren die een snelle end-to-end implementatie van AI mogelijk maken. Sterker nog, de channel partners die de komende tien jaar zullen overleven en succes hebben, zijn de partners die als adviseurs voor hun klanten optreden en helpen barrières en datasilo's af te breken zodat zij de kracht van hun data echt kunnen benutten.

5. Onzekerheid in de publieke sector

De digitale transformatie van de publieke sector zal in 2020 met grotere uitdagingen worden geconfronteerd. Politieke polarisatie en onzekerheid kan leiden tot andere prioriteiten en minder financiering. De meest succesvolle leiders in de publieke sector, het zakenleven en de IT zullen degenen zijn die in het komende jaar vertrouwen in hun plannen kunnen winnen, door niet over technologie te praten maar resultaten voor bedrijf én burger te laten zien. En dan zullen gesprekken over budget heel anders verlopen.

Terug naar nieuws overzicht