Vodafone-CEO Nick Read: Kritische houding richting Huawei hindert Europa

Nick Read

11-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Vodafone-CEO Nick Read: Kritische houding richting Huawei hindert Europa

Een kritische houding ten opzichte Huawei staat technologische ontwikkeling in Europa in de weg. Dit stelt Nick Read (foto), CEO van Vodafone Group. Read waarschuwt dat dit er uiteindelijk toe kan leiden dat banen in Europa verdwijnen en naar andere continenten worden verplaatst.

Read deed zijn uitspraken op een 5G-event van Vodafone in Brussel, meldt Mobile World Live. Onder meer leden van het Europees Parlement en Nokia CEO Rajeev Suri waren op het event aanwezig. Read wijst erop dat de Verenigde Staten weinig te verliezen heeft door Huawei uit te sluiten, aangezien hardware van het Chinese bedrijf niet wordt gebruikt op grote schaal wordt gebruikt in Amerikaanse netwerken. Ook China ondervindt door zijn omvang weinig hinder.

Banen op het spel

Europa is hierdoor volgens de enige regio die ernstige hinder ondervindt van de kritische houding van overheden naar Huawei, stelt de CEO van Vodafone Group. Read waarschuwt dat banen verloren kunnen gaan indien bedrijven geen vendor-agnostische aanpak kunnen hanteren voor 5G. "Dit is competitief. We moeten onze ICT- en digitale capaciteit versterken om onze fantastische leidende productie en research & development te faciliteren", aldus Read.

De CEO van Vodafone Group waarschuwt dat hierbij haast is geboden om te voorkomen dat het momentum verloren gaat en uiteindelijk banen en kansen verschuiven naar de VS en China. "Laten we zeker stellen dat we niet terughoudend zijn met 5G. Dit faciliteert Industry 4.0 en indien we willen concurreren met China en de VS hebben we diverse technologie nodig."

Terug naar nieuws overzicht