Cisco en AWS werken samen voor betere applicatie prestaties

10-12-2019 | door: Witold Kepinski

Cisco en AWS werken samen voor betere applicatie prestaties

Cisco en AWS werken nauwer samen voor betere applicatieprestaties en verbeterde beveiliging zo meldt Cisco topmanager Sachin Gupta in een blog. Op het AWS re: Invent 2019 kondigde Cisco koppelingen aan tussen Cisco ACI en AWS on-premise toepassing Outposts, Cisco SD-WAN en AWS Transit Gateway en AWS Security Group met de Cisco Cloud Defense Orchestrator.

Het komt er op neer dat Cisco en AWS klanten en partners makkelijk maken dat workloads beter werken in een Cisco en AWS hybride cloud omgeving met SD-WAN, security en Outposts datacenter support. Hierbij krijgen klanten een consistent netwerk met een goede security voor hun multicloud workloads.

Cisco SD-WAN en AWS

Gupta: "Onze eerste nieuwe integratie is tussen Cisco's Software Defined Wide-Area Networking (SD-WAN) en AWS Transit Gateway . Door deze integratie kunnen IT-teams de connectiviteit van vestigingen naar de AWS Cloud automatiseren en beheren, met behulp van Cisco vManage SD-WAN Controller. Netwerkexploitanten kunnen end-to-end connectiviteit creëren tussen gebruikers en in de cloud gehoste apps, terwijl ze netwerksegmentatie en beveiligingsbeleid toepassen op verkeersstromen. Het systeem maakt ook beleidsuitwisseling mogelijk tussen Cisco SD-WAN Controller en AWS Transit Gateway, waardoor IT-teams consistente regels voor netwerk- en gegevensbeveiliging kunnen implementeren. Deze oplossing zal de beschikbaarheid van applicaties verder verbeteren bij gebruik van de wereldwijde AWS-backbone. En met deze integratie kunnen IT-teams binnen enkele minuten alle verbindingsinstellingen wijzigen."

Voor het Datacenter en Cloud: Cisco ACI en AWS Outposts

De tweede integratie breidt Cisco's datacenter-netwerkoplossing, ACI Anywhere, uit naar AWS Outposts. Gupta: "Outposts zijn lokale services van Amazon voor het uitvoeren van applicaties die de laagst mogelijke latentie vereisen of die lokale vereisten voor gegevensverwerking hebben. Eerder dit jaar kondigden we de beschikbaarheid aan van Cisco Cloud ACI op AWS , dat het beheer van end-to-end connectiviteit automatiseert en de handhaving van consistent netwerkbeveiligingsbeleid voor applicaties die in datacenters en AWS worden uitgevoerd. Nu breiden we deze oplossing uit om AWS Outposts volledig te ondersteunen. Onze klanten kunnen Cisco's beleidsgestuurde automatiseringscontroller, ACI, gebruiken om hun bedrijfsintentie en beleidsmodellen te vertalen naar consistente on-premise en cloud-native constructies die worden geïmplementeerd in AWS-toepassingen. Het gebruik van een gemeenschappelijk beleidsmodel vermindert de complexiteit (en kosten) drastisch, terwijl we tegelijkertijd een enkele beheerconsole kunnen bieden voor het configureren, bewaken en bedienen van meerdere omgevingen verspreid over datacenters en AWS."

Voor beveiliging: Cisco Next-Generation Firewall en Amazon VPC Ingress Routing

Voor klanten van Cisco Security die al genieten van de voordelen van een verenigd beveiligingsbeleid in AWS en lokale datacenters, verbetert de nieuwe VPC Ingress Routing van AWS de granulariteit waarmee dit beveiligingsbeleid kan worden toegepast op cloud-workloads aanzienlijk. "Het maakt de inbraakpreventie, malwaredetectie en inhoudsbeveiliging van Cisco's Next-Generation Firewall preciezer en effectiever.. We voegen AWS Security Group-beheer toe aan Cisco Defense Orchestrator (CDO). We breiden ook de bestaande ACI-beleidsgebaseerde automatisering voor het invoegen van services uit naar de AWS-cloud en AWS VPC Ingress Routing. Deze integraties zullen het inzetten van services in een hybride cloud eenvoudiger dan ooit maken", aldus Gupta.

Terug naar nieuws overzicht
Security