Huawei laat zich gelden in Enterprise External OEM Storage Systems markt

10-12-2019 | door: Witold Kepinski

Huawei laat zich gelden in Enterprise External OEM Storage Systems markt

Volgens de Worldwide Quarterly Enterprise Storage Systems Tracker van onderzoeksbureau IDC stegen de wereldwijde uitgaven aan externe enterprise OEM-opslagsystemen op jaarbasis met 1,3% tot 6,6 miljard dollar in het derde kwartaal van 2019 ( 3Q19). Huawei wist het sterkst om omzet te groeien met bijna 50 procent, gevolgd door IBM. De rest van de grote storage partijen zag de omzet zakken.

De totaal verscheepte externe OEM-opslagcapaciteit steeg met 6,8% op jaarbasis tot 17,3 exabytes tijdens het kwartaal. De omzet van de groep van oorspronkelijke ontwerpfabrikanten (ODM's) die rechtstreeks aan hyperscale datacenters verkopen, daalde jaar op jaar met 6,8% in 3Q19 tot 5,8 miljard dollar. Verkoop in aantallen rond externe OEM + ODM Direct + servergebaseerde opslag daalde met 13,9% tot 98,8 exabytes.

"Hoewel elke vorm van marktgroei altijd een welkome aanblik is, zien we dit kwartaal gemengde resultaten", zegt Greg Macatee, onderzoeksanalist bij Infrastructure Platforms and Technologies. "Sterke dubbelcijferige jaarlijkse groei van de omzet van All Flash Array (AFA) was nodig om dalingen in de markten Hybrid Flash Array (HFA) en HDD-Only te compenseren. Geografische resultaten werden ook gecombineerd met sterke omzetstijgingen in Azië / Pacific gecompenseerd door dalende inkomsten op de Amerikaanse en EMEA-markten. "

Enterprise External OEM Storage Systems Resultaten per bedrijf

Dell Technologies was tijdens het kwartaal de grootste externe leverancier van OEM-opslagsystemen voor ondernemingen, goed voor 31,5% van de wereldwijde omzet.

NetApp en HPE / New H3C Group kwamen op de tweede plaats met respectievelijk 9,9% en 9,6% van de markt.

Huawei, Hitachi en IBM waren gelijk voor de vierde positie met een omzetaandeel van respectievelijk 7,0%, 6,2% en 6,0%.

Ondanks groei en marktaandeel winnen tijdens het derde kwartaal, eindigden Pure Storage en Lenovo niet in de top 5 van bedrijven.

Terug naar nieuws overzicht