The Competence Group verder als onderdeel van SDB Groep

09-12-2019 | door: Witold Kepinski

The Competence Group verder als onderdeel van SDB Groep

SDB Groep, de specialist in cloud oplossingen voor de zorgmarkt neemt The Competence Group over om gezamenlijk verder te gaan. Het managementteam van The Competence Group blijft betrokken bij de onderneming als onderdeel van SDB Groep. De overname van The Competence Group (TCG) is volledig in lijn met de strategie van SDB Groep om de zorgsector in Nederland te kunnen bedienen met een full-suite aan producten en services zo melden betrokken partijen.

In november 2018 heeft SDB Groep Cormel overgenomen om haar propositie van Salaris, HR en Planning producten aan te vullen met ECD (elektronische cliënten dossiers) software. Daarna volgde in april 2019 de overname van Reports waarmee de propositie nog verder versterkt werd met Analytics. "De toevoeging van TCG resulteert in een organisatie met meer dan 180 medewerkers die als gezamenlijk doel hebben om zorginstellingen te ontzorgen met slimme producten en services die naadloos op elkaar aansluiten. Door optimale efficiëntie en gebruikersgemak kan de zorginstelling haar zorgmedewerkers helpen met plezier hun werk uit te voeren en hen de ruimte geven een glimlach op het gezicht van de client te brengen. De E-learning oplossingen en het Bekwaamheidspaspoort van TCG sluiten naadloos aan bij de ECD, Planning, HR, Salaris en Analytics software van SDB Groep en bieden SDB Groep de mogelijkheid om als enige partij haar klanten in de zorg een full-suite SaaS oplossing te kunnen aanbieden met een combinatie van software en aanpalende services", zo meldt het bedrijf.

E-learning

TCG, opgericht in 2002 en gevestigd in IJsselstein is een ontwikkelaar en leverancier van E-learning software en aanverwante diensten voor zorginstellingen. TCG ontwikkelt en verkoopt E-learning content en onderwijs en de bijbehorende infrastructuur (Learning Management Systeem) om zorginstellingen te helpen met kennisuitwisseling, onderwijs, training, het aantoonbaar bekwaam maken van de medewerker en informatiebeheer. Het bedrijf heeft een focus op de zorgmarkt in de Benelux, zowel in de care, cure, als de 1e lijn. In de care sector is TCG net als SDB Groep actief in de VVT-sector. In de cure sector bedient TCG verschillende ziekenhuizen in de Benelux. In totaal bedient TCG ruim 150 klanten met haar oplossingen. Door de sterke wederzijdse aanvulling op het gebied van producten, diensten en klanten zal de gecombineerde organisatie met een totaaloplossing effectief kunnen inspelen op de vraag naar integratie van het IT-landschap binnen zorginstellingen. Daarnaast is SDB Groep door deze overname in staat om uit te breiden naar België zo melden de partijen.

Cross-sell

Na de overnames van Cormel in november 2018 en Reports in april 2019 wordt met de overname van TCG door SDB Groep een derde stap gezet de leidende SaaS-speler in de Nederlandse zorgmarkt te worden. De focus van SDB Groep blijft liggen op het ontwikkelen van innovatieve producten die aansluiten bij de wensen van klanten en trends in de Nederlandse zorgmarkt om zo de zorg te vernieuwen en de beste zorg voor de client mogelijk te maken. Het stimuleren van organische groei en het benutten van de diverse up- en cross-sell mogelijkheden van de gecombineerde organisaties zijn de leidraad van de groeistrategie. Ook behoort het voortzetten van de buy-en-build strategie door het doen van gerichte acquisities tot de groeimogelijkheden. Hierbij kan gedacht worden aan acquireren van aanpalende technologieën en uitbreiden naar andere segmenten van de zorgmarkt, zoals beiden zijn gerealiseerd met de overname van The Competence Group.

Wet en Regelgeving

Vincent van Staalduinen (Chief Operations Officer SDB Groep): “De Nederlandse zorgmarkt ondergaat momenteel een enorme transformatie, gedreven door technologische innovatie en digitalisering. Tegelijkertijd vindt er een consolidatie plaats onder de verschillende aanbieders van software oplossingen voor de zorgmarkt. SDB Groep blijft markleider binnen de zorgsector door het opbouwen van een compleet geïntegreerd en innovatief productportfolio met een exclusieve focus op de zorg. Na de overnames van Cormel en Reports en nu ook TCG kunnen wij onze positie nog verder versterken. De sterke financiële positie van de SDB Groep waarborgt continuering als innovatieve software speler binnen de zorgmarkt en geeft de garantie aan onze klanten om de vele nieuwe wet- en regelgevingen in onze oplossingen te verwerken. Uit onze dialoog met bestuurders van zorginstellingen blijkt dat zij zoeken naar geïntegreerde oplossingen en betere informatievoorziening om hun organisatie effectief te kunnen besturen. Daarnaast is het gebruikersgemak en de adoptie van de producten door de zorgmedewerker een vereiste. SDB Groep is dankzij haar overnames in staat een volledig geïntegreerde, full-suite aan oplossingen te kunnen leveren aan Nederlandse zorginstellingen, waarin de zorgmedewerker en client centraal staan. Dit is van grote waarde voor onze klanten en de markt in zijn geheel, maar bovenal zorgt het ervoor dat cliënten de hoogst mogelijke kwaliteit zorg krijgen, want dat is uiteindelijk waar het om draait.”

Charly Zwemstra (Managing Partner Main Capital Partners): “Ondersteund door Main Capital Partners wordt SDB Groep uitgebouwd met als strategie verdere autonome groei te bewerkstelligen, maar ook verbreding van de product-offering, uitbouw van het aantal klantsegmenten en gerichte add-on acquisities. Na de eerdere toevoeging van Cormel en Reports is The Competence Group een logische en zeer goed passende derde stap in deze strategie.”

SaaS

Toon Rijken (Directeur en oprichter The Competence Group): “Sinds 2002 heeft The Competence Group zich gericht op het ontwikkelen van E-learning content en een persoonlijk ingerichte leeromgeving LMS met als uiteindelijk doel om de medewerker in staat te stellen kwalitatief betere gezondheidszorg te bieden. Nu, in 2019, is The Competence Group uitgegroeid tot een organisatie met een leidende positie in E-learning markt voor zorginstellingen. The Competence Group kan gemakkelijk opschalen in de markt voor VVT’s en ziekenhuizen. Om dit samen te doen met SDB Groep biedt een unieke kans. De grote installed base in de zorgmarkt van SDB Groep en de expertise van The Competence Group op het gebied van E-learning biedt de zorgmarkt een bron van inspiratie om de kwaliteit van zorg te verbeteren. De nieuwe combinatie, volledig gebaseerd op SaaS, maakt het geheel complementair, innovatief en duurzaam.”

Terug naar nieuws overzicht