Centric gaat pensioenuitvoerder AGH overnemen

09-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Centric gaat pensioenuitvoerder AGH overnemen

Centric is voornemens pensioenuitvoerder Administratie Groep Holland (AGH) over te nemen zo meldt het bedrijf op zijn site. "Hierover is de directie van Centric Pension and Insurance Solutions (PaIS) in gesprek met het bestuur en de directie van AGH. De gesprekken verlopen voorspoedig en moeten leiden tot een overname in het eerste kwartaal van 2020. Zowel Centric als AGH ziet een overname als een belangrijke stap voor de toekomst."

Centric meldt verder: AGH heeft vier bedrijfstakpensioenfondsen als klant. Deze fondsen bedienen in totaal bijna 230.000 deelnemers. Peter Krul, directievoorzitter van AGH: “Met Centric krijgen we de kans onze continuïteit te waarborgen en onze dienstverlening naar de pensioenfondsen toe te versterken.”

Centric nam eerder (in 2018) de pensioenuitvoering van vijf bedrijfstakpensioenfondsen over van Syntrus Achmea Pensioenbeheer en heeft door autonome groei nu in totaal bijna 225.000 deelnemers. Marianne de Boer, managing director van Centric PaIS: “Een overname past in de groeistrategie van Centric PaIS. Door de organisatie uit te breiden, werken we aan ons streven om voor pensioenfondsen een belangrijke speler te zijn – voor nu én in de toekomst.”

Terug naar nieuws overzicht