Salesforce boekt flink meer omzet bij iets meer verlies

06-12-2019 | door: Witold Kepinski

Salesforce boekt flink meer omzet bij iets meer verlies

CRM cloud software specialist Salesforce zag zijn omzet in het derde fiscale kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 33 procent stijgen naar 4,5 miljard dollar. Dat is meer dan analisten hadden verwacht. Het nettoverlies liep op van 105 naar 109 miljoen dollar.

De inkomsten uit abonnementen en ondersteuning bedroegen 4,24 miljard dollar, een stijging van 34 procent op jaarbasis. Professionele diensten en andere opbrengsten bedroegen 274 miljoen dollar, een stijging van 22 procent op jaarbasis.

Salesforce stelde echter licht teleur met de verkoopvooruitzichten voor het komend kwartaal waarbij de omzet tussen 4,74 tot 4,75 miljard dollar ligt. Wel wordt vastgehouden aan een jaaromzet van 17 miljard dollar en in 2021 moet dat oplopen tot 20,9 miljard dollar (analisten verwachten dan minimaal 20,93 miljard dollar omzet). En in 2024 hoopt het bedrijf een jaaromzet te halen van 35 miljard dollar.

"We zijn nu op weg om onze omzet in vijf jaar te verdubbelen", zegt Marc Benioff (foto), voorzitter en co-CEO van Salesforce. "Met Customer 360 biedt alleen Salesforce bedrijven één bron van waarheid, waardoor ze nog dichter bij hun klanten komen via elk contactpunt."

"We hebben in het kwartaal een sterke groei doorgemaakt in onze cloud en regio's naarmate meer bedrijven Salesforce inschakelen als een vertrouwde adviseur in hun digitale transformaties", aldus Keith Block, co-CEO van Salesforce. "Met deze vertrouwde klantrelaties, voortdurende innovatie en ons fenomenale Trailblazer-ecosysteem zijn we nooit beter gepositioneerd voor de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud