KPMG investeert vijf miljard dollar in verdere digitalisering

05-12-2019 | door: Witold Kepinski

KPMG investeert vijf miljard dollar in verdere digitalisering

De internationale accountants- en adviesorganisatie KPMG investeert de komende jaren 5 miljard dollar in de verdere digitalisering van haar dienstverlening. Een belangrijk onderdeel hiervan is een vijfjarige samenwerking met Microsoft om producten te ontwikkelen voor de markt.

Satya Nadella, ceo van Microsoft zegt in een verklaring: "De uitgebreide industrie- en procesexpertise van KPMG, gecombineerd met de kracht van onze vertrouwde cloud - verspreid over Azure, Microsoft 365 en Dynamics 365 -, zal het beste van beide organisaties samenbrengen om de toekomst van professionele services voor klanten over de hele wereld vorm te geven. Deze wereldwijde alliantie met KPMG bouwt voort op onze toewijding om digitale transformatie in alle sectoren te versnellen door de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cloud, AI en beveiliging te bieden aan sterk gereguleerde workloads op het gebied van audit, belastingen en advies."

Carlijn Buis, partner bij KPMG in Nederland en verantwoordelijk voor Technology en Alliances: “Het bedrag van 5 miljard dollar zal met name worden geïnvesteerd in nieuwe technologie, innovatie en menselijk kapitaal. De alliantie met Microsoft is een belangrijke component geworden om ons te helpen toonaangevende oplossingen en diensten aan klanten te kunnen leveren.”

Digital Risk Platform

KPMG en Microsoft ontwikkelen samen een portfolio van oplossingen en managed services op het gebied van cloud business transformatie, intelligente bedrijfstoepassingen en slimme werkplekoplossingen. KPMG Nederland heeft bijvoorbeeld het Digital Risk Platform ontwikkeld, gebouwd op Microsoft Azure, dat oplossingen biedt voor de identificatie en beheersing van risico’s, compliance en interne audit. Het platform bevat tools om de digitalisering van risico- en compliance-processen in domeinen zoals finance, legal en IT mogelijk te maken.

Smart Audit Platform

Met de lancering van het smart auditplatform KPMG Clara in 2017, werd KPMG de eerste van de Big Four die zijn auditworkflow naar de cloud bracht. KPMG Clara is gebouwd op Microsoft Azure en is een geautomatiseerd, agile, intelligent en schaalbaar platform waarmee KPMG-medewerkers data en analyses in één interface kunnen onderbrengen. Door het toevoegen van kunstmatige intelligentie, kunnen KPMG-medewerkers beslissingen nemen gebaseerd op realtime data. KPMG Clara zal worden geïntegreerd met Microsoft Teams, zodat auditprofessionals in staat zijn hun auditbestanden centraal te beheren en veilig te delen, auditgerelateerde activiteiten te volgen en te communiceren via chat-, spraak- en videovergaderingen.

Cloud Platform

Via een gezamenlijk, wereldwijd cloudplatform zal KPMG een reeks cloudgebaseerde mogelijkheden ontwikkelen, variërend van een hostinginfrastructuur gebouwd op Microsoft Azure tot meer dan vijftig geavanceerde oplossingen, zoals AI, cyber- en robotprocesautomatisering (RPA). KPMG zal zijn wereldwijde personeelsbestand van meer dan 207.000 werknemers in 153 landen uitrusten met Microsoft 365, inclusief Microsoft Teams, zodat ze beter kunnen voldoen aan de behoeften van klanten door verbeterde samenwerking, verhoogde productiviteit en data-driven inzichten. Ook worden meer dan 30.000 KPMG-medewerkers in zeventien landenfirma’s uitgerust met Dynamics 365. “Door gebruik te maken van de intelligente en betrouwbare cloud van Microsoft, willen we klanten helpen vooraan te staan bij verandering en beter voorbereid te zijn op een digitale toekomst,” aldus Buis.

Terug naar nieuws overzicht