AWS annonceert nieuwe deals en partnerships

06-12-2019 | door: Witold Kepinski

AWS annonceert nieuwe deals en partnerships

Amazon Web Services (AWS) annonceert nieuwe deals en partnerships tijdens de jaarlijkse re:Invent congres in Las Vegas.

AWS kondigt strategische samenwerking aan met Novartis om de digitale transformatie van haar bedrijfsactiviteiten te versnellen. Novartis maakt gebruik van AWS' breedste portfolio van cloudservices om een bedrijfsbrede data- en analyseplatform te bouwen dat de manier waarop geneesmiddelen worden geproduceerd en geleverd zal veranderen. De op maat gemaakte cloudgebaseerde oplossingen, waaronder ‘Insight Centers’, zijn bedoeld om realtime analyses in handen te geven van medewerkers binnen Novartis Technical Operations (NTO), waardoor ze betere zakelijke beslissingen kunnen nemen en de efficiëntie van productieprocessen en supply chain kunnen verhogen.

FINRA

FINRA CAT selecteert AWS voor geconsolideerde audit trail. Met de geconsolideerde audit trail kunnen toezichthouders het toezicht op de effectenmarkt verbeteren door een uitgebreid controlespoor van orderinformatie te creëren voor alle Amerikaanse aandelen en beursgenoteerde opties op Amerikaanse markten en handelsplatforms. Door gebruik te maken van de opslag-, reken-, database-, analyse- en beveiligingsservices van AWS, neemt FINRA CAT meer dan 100 miljard marktgebeurtenissen per dag in beslag door gegevens van 22 beurzen en 1500 handelaarskantoren samen te brengen, waardoor de Amerikaanse Securities and Exchange Commission en zelfregulerende organisaties worden ingeschakeld om die gegevens te analyseren.

BP

BP gaat verder all-in op AWS voor zijn Europese megadatacenters. BP sluit zijn Europese megadatacenters en migreert alle gegevens en 900 belangrijke applicaties die daar momenteel worden gehost naar AWS, als onderdeel van een bedrijfsbreed programma om de digitalisering van zijn infrastructuur en activiteiten te versnellen. De twee Europese megadatacenters, de grootste die BP wereldwijd opereert, hosten gegevens van alle BP-bedrijven. Door over te stappen op AWS kan BP een breed en diep portfolio van cloudservices gebruiken, waaronder machine learning, analyse, opslag, beveiliging, databases en compute om meer inzichten te verkrijgen en processen te automatiseren.

Slalom

Slalom en AWS kondigde een nieuwe meerjarige, wereldwijde, strategische samenwerkingsrelatie aan om gezamenlijke AWS | Slalom Launch Centers te bouwen die de migratie van klanten naar de cloud versnellen en hen helpen hun IT-services te moderniseren. Als onderdeel van de relatie zullen drie Launch Centers in eerste instantie worden geopend in Seattle, Chicago en Atlanta met plannen om binnen de komende drie jaar meer centra over de hele wereld te openen.

National Football League en Amazon Web Services werken samen

De NFL en AWS hebben een nieuw partnerschap aangekondigd met als doel het verbeteren van de gezondheid en veiligheid van spelers met behulp van het uitgebreide portfolio van services en expertise van AWS. Voortbouwend op het bestaande Next Gen Stats (NGS) partnerschap, en tijdens het 100ste seizoen van de NFL, zullen AWS en de NFL samen innoveren om de toekomst van het voetbal vorm te geven. NFL en AWS zullen gegevens en analyses gebruiken om de 'Digital Athlete' te ontwikkelen, een platform dat de veiligheid en de behandeling van spelers wil verbeteren en uiteindelijk blessures zal voorspellen en voorkomen.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud