Huawei overweegt Europese productie van 5G-apparatuur

03-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Huawei overweegt Europese productie van 5G-apparatuur

Huawei wil een deel van zijn 5G-apparatuur buiten China gaan produceren. De stap moet helpen buitenlandse overheden te overtuigen dat zijn hardware veilig is. Het bedrijf overweegt onder meer een fabriek in Europa te openen.

Dit meldt Huawei oprichter en CEO Ren Zhengfei in een interview met het Canadese The Globe and Mail. Het Chinese techbedrijf is in mei door de Amerikaanse overheid op de Entity List geplaatst. Dit is een zwarte lijst met organisaties waarmee Amerikaanse bedrijven geen handel mogen drijven. De Amerikaanse overheid probeert al langer buitenlandse overheden te overtuigen Huawei eveneens uit te sluiten bij 5G-projecten. Door een deel van zijn 5G-apparatuur buiten Europa te produceren wil Huawei zorgen die zijn ontstaan over de veiligheid van zijn apparatuur wegnemen.

Daarnaast meldt Ren Zhengfei een R&D-centrum in de Verenigde Staten verhuizen naar Canada. Met de stap wil Huawei zijn aanwezigheid in de VS verminderen. Huawei heeft naar verluid in 2018 510 miljoen dollar geïnvesteerd in het Amerikaanse R&D-centrum. In het centrum waren voorheen 650 medewerkers werkzaam. Sinds Huawei op de Entity List is geplaatst is het aantal medewerkers echter teruggedrongen tot 250, meldt de Huawei oprichter in het interview.

Terug naar nieuws overzicht