HPE GreenLake Central zorgt voor consistente cloud ervaring

03-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

HPE GreenLake Central zorgt voor consistente cloud ervaring

Hewlett Packard Enterprise (HPE) breidt zijn edge-to-cloud-portfolio as-a-service uit met HPE GreenLake Central. Dit is een geavanceerde software (beheer) platform dat klanten een consistente cloud ervaring biedt voor al hun applicaties en gegevens zo meldt HPE ceo Antonio Neri tijdens de HPE Discover More conferentie in München. HPE GreenLake Central kan ook door HPE business partners worden aangeboden zodat klanten grip hebben op hun multi cloud omgeving.

Met HPE GreenLake Central kunnen IT-specialisten en managers via een operationele console hun hele hybride IT omgevingen zoals data, workloads, infrastructuur en applicaties beheren en optimaliseren zo meldt Neri. HPE business partners kunnen met HPE GreenLake Centrak as a service diensten bieden aan hun klanten rond het beheer van hybride cloud omgevingen.

Voortbouwend op HPE GreenLake, een IT as-a-Service-aanbod, biedt HPE GreenLake Central klanten volgens de leverancier een uniforme digitale ervaring in public en private cloud omgevingen, het datacenter en geavanceerde workloads. Dit platform versnelt bedrijfsresultaten voor klanten door kosten en risico's te verlagen en meer keuze en controle te bieden, aldus Neri.

Edge

Ondanks de belofte van de cloud om de levering van nieuwe applicaties te versnellen, zijn de inspanningen van organisaties voor digitale transformatie complexer, duurder en trager geworden aldus HPE. Om deze uitdagingen aan te vullen, blijft de overgrote meerderheid van de applicaties en gegevens van vandaag in het datacenter en groeien ze exponentieel aan de rand ofwel de ‘edge’. Als gevolg hiervan hebben organisaties volgens HPE te maken gehad met een stille, inconsistente ervaring in hun hybride omgeving en hebben ze geen controle over en inzicht in de kosten en risico's binnen hun onderneming.

As a Service

HPE speelt met GreenLake Central in op deze problematiek waardoor IT-beslissers en channel partners deze uitdagingen doorbreken door een enkel geïntegreerd managementcontrolevliegtuig voor hun hele hybride IT-domein te leveren, en een operationele console om hun digitale transformatie initiatieven te sturen en aan te sturen - allemaal geleverd als een service. Het platform geeft volgens HPE klanten de vrijheid om te kiezen welke tools ze willen gebruiken om applicaties te bouwen, waar en hoe ze hun workloads en gegevens kunnen plaatsen, en alleen betalen voor wat ze verbruiken.

HPE GreenLake Central biedt een functionele mogelijkheden en voordelen waarmee elke rol in een organisatie betere bedrijfsresultaten kan behalen:

De CIO krijgt weer controle over het hybride IT-domein van hun organisatie via een uniform dashboard en operationele console die hen positioneert als servicebemiddelaars voor de rest van het bedrijf. CIO's kunnen toezicht houden op en actie ondernemen op een reeks KPI's, waaronder beveiliging, capaciteit, kosten, compliance en resource-gebruik. HPE GreenLake Central brengt de zelfbedieningservaring naar de lokale omgeving en biedt CIO's een ongeëvenaarde zichtbaarheid en controle, zodat ze zich kunnen concentreren op innovatie en strategie, en de overgang van reageren op draaiende hybride IT.

Developers krijgen toegang tot een eenvoudig 'point, click, get'-platform voor betalen per gebruik waarmee ontwikkelaars snel code kunnen schrijven, vrijgeven en implementeren, zonder zich zorgen te hoeven maken over de onderliggende infrastructuur. Ontwikkelaars hebben toegang tot een breed scala aan tools en services van HPE en partners via een marktplaats, waardoor ze één "workbench" hebben om applicaties op hoge snelheid te ontwerpen en te maken.

De CFO krijgt een realtime beeld van de technologie-uitgaven in het hybride IT-domein, om inzicht te krijgen in de uitgaven van gebruikers, teams en bedrijfseenheden, en binnen publieke en private cloud-, datacenter- en randomgevingen. HPE GreenLake Central biedt financiën een inzicht om de kosten te beheersen en ervoor te zorgen dat projecten binnen het budget blijven aldus HPE.

Legal, compliance en security specialisten krijgen een geïntegreerd overzicht van de governance en beveiligingsstatus van het hybride IT-domein van een organisatie. Gebruikers kunnen risico's identificeren via een KPI-dashboard en actie ondernemen door meer dan 1.000 controles te gebruiken om naleving van bedrijfs- en sectorale voorschriften te waarborgen. Risico's en mislukkingen zijn gemakkelijker te identificeren en aan te pakken. Uitgebreide rapporten bieden een aanzienlijke vermindering van de tijd die nodig is om audits uit te voeren zo meldt HPE.

Tenslotte profiteren gebruikers van een betere user experience Ux) door de eenvoud van een consistente cloudervaring voor al hun workloads, van de edge tot de cloud zo besluit HPE.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud