AWS annonceert nieuwe producten en klanten tijdens re:Invent

03-12-2019 | door: Witold Kepinski

AWS annonceert nieuwe producten en klanten tijdens re:Invent

AWS annonceert nieuwe producten en klanten tijdens re:Invent conferentie in Las Vegas. Zo werkt Formule 1 samen met AWS om de volgende generatie raceauto's te ontwikkelen. En Best Western Hotels verplaatst zijn IT infrastructuur naar AWS. Verder breidt AWS zijn Quantum Computing services uit.

Amazon Web Services en Formula One Group (Formule 1) hebben een Computational Fluid Dynamics (CFD)-project voltooid om de aerodynamica van auto's te simuleren tijdens het racen. De gedetailleerde simulaties resulteerde in het auto-ontwerp voor het raceseizoen 2021. Het CFD-project gebruikte meer dan 1.150 compute cores om gedetailleerde simulaties uit te voeren, bestaande uit meer dan 550 miljoen datapunten die de impact van de aerodynamische wake van de ene auto op de andere modelleren. Met de ongeëvenaarde schaalbaarheid van AWS kon de Formule 1 de gemiddelde tijd om simulaties uit te voeren met 70 procent verkorten - van 60 tot 18 uur. Het project liep zes maanden met behulp van Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) c5n-instanties en leverde prestaties gelijk aan die van een supercomputer, voor een kleine fractie van de kosten.

Klarna

Klarna heeft Amazon Web Services gekozen als voorkeurscloudprovider. Klarna maakt gebruik van de bewezen schaalbaarheid en beveiliging van AWS, evenals haar ongeëvenaarde portfolio van cloudservices, om zijn teams de mogelijkheid te bieden om sneller te innoveren met behoud van de naleving van de regelgeving en het beschermen van klantgegevens. Klarna maakt gebruik van de wereldwijde infrastructuur van AWS om de redundantie en fouttolerantie te verhogen terwijl het bedrijf blijft groeien, van een startup tot een wereldwijd bedrijf dat 60 miljoen klanten verspreid over 170.000 (web)winkels in 17 landen ondersteunt.

Best Western hotels en resorts zetten all-in op AWS

Best Western Hotels & Resorts heeft zijn infrastructuur verplaatst naar Amazon Web Services om processen te automatiseren en snel nieuwe en meer gepersonaliseerde ervaringen voor reizigers te ontwikkelen die de meer dan 4.700 vestigingen over de hele wereld bezoeken. Best Western Hotels & Resorts migreert al zijn bedrijfskritische applicaties naar AWS, inclusief het hotelreserveringssysteem, het loyaliteitsprogramma voor klanten en het wereldwijde contactcentra. Het plan is dat de migratie van deze applicaties vanuit de bestaande datacenters eind 2020 voltooid is.

Quantum Computing

AWS kondigt verder nieuwe Quantum Computing Service (Amazon Bracket), AWS Center for Quantum Computing en AWS Quantum Solutions Lab aan. Amazon Web Services kondigt deze drie belangrijke initiatieven aan als onderdeel van de plannen van het bedrijf om de quantum computingtechnologieën vooruit te helpen:

Amazon Braket (gisteren in preview) is een nieuwe, volledig beheerde AWS-service waarmee wetenschappers, onderzoekers en ontwikkelaars op één plek kunnen experimenteren met computers van quantum hardwareproviders (inclusief D-Wave, IonQ en Rigetti).
AWS Center for Quantum Computing brengt quantum computingexperts van Amazon, het California Institute of Technology (Caltech) en andere academische onderzoeksinstellingen samen om te werken aan het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe quantum computingtechnologieën.

Amazon Quantum Solutions Lab is een programma dat klanten verbindt met quantum computingexperts van Amazon en haar technologie- en consultingpartners. Met dit programma ontwikkelen klanten interne expertise gericht op het identificeren van praktisch gebruik van quantum computing en het versnellen van de ontwikkeling van kwantumtoepassingen met een betekenisvolle impact.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud