Juniper Networks breidt zijn networking aanbod uit

03-12-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Juniper Networks breidt zijn networking aanbod uit

Juniper Networks, leverancier van veilige, door AI aangestuurde netwerken, introduceert verschillende nieuwe zakelijke netwerkoplossingen die flexibiliteit, schaalbaarheid en kostenbesparingen naar campus- en branch-netwerken brengen. De vanuit de cloud beheerde oplossing van Juniper voor de implementatie en het beheer van uiterst schaalbare SD-WAN-omgevingen is nu uitgebreid met SD-LAN-functionaliteit. Juniper heeft zijn aanbod van CPE-apparaten uit de SRX- en NFX-reeks daarnaast uitgebreid met meer opties voor veilige en schaalbare netwerkverbindingen.

“Juniper onderscheidt zich met een unieke visie op het verenigen van vaste en draadloze netwerken, SD-WAN en de beveiliging op basis van een gemeenschappelijk framework. Dit helpt onze klanten aan een ongekende mate van automatisering, inzicht en slagkracht”, zegt Manoj Leelanivas, Chief Product Officer bij Juniper Networks. “Met deze nieuwe oplossingen brengen we de realisatie van onze visie een stap dichterbij door de reikwijdte van ons cloud-aanbod uit te breiden en nog meer mogelijkheden te bieden voor het inrichten van simpele, probleemloos functionerende en veilige campus- en branch-netwerken.”

Een complete SD-Branch- en campusoplossing voor geïntegreerde netwerkfunctionaliteit

Juniper biedt een unieke SD-WAN-oplossing die zich kenmerkt door ongekende schaalbaarheid, krachtige beveiliging en een breed scala aan opties voor snelle connectiviteit van campus, branch en WAN met de publieke cloud. Klanten kunnen daarnaast kiezen tussen SDN-beheer op locatie of vanuit de cloud.

Juniper heeft ook SD-LAN-mogelijkheden aan zijn cloud-aanbod toegevoegd. Organisaties kunnen nu vanuit een centraal portaal ook uitbreiden met SD-LAN-mogelijkheden. Organisaties kunnen nu profiteren van de provisioning van switches uit de Juniper EX-reeks vanuit een centraal portaal. Deze switches dienen voor het beheer van LAN-fabrics en de configuratie van LAN-virtualisatie en beveiligingsregels. Dit gebeurt op dezelfde manier waarop organisaties hun SD-WAN-omgevingen beheren. Deze geautomatiseerde functionaliteit vereenvoudigt processen om de netwerkkosten terug te dringen, workflows uit te breiden en het WAN en LAN in te zetten voor netwerk/beveiliging.

“De vanuit de cloud beheerde SD-WAN-oplossing van Juniper heeft voor ons de regels van het spel veranderd. Als grootste totaalleverancier van bakkerijingrediënten in de regio Australazië hadden we behoefte aan een oplossing die onze 1.300 werknemers en meer dan 20 productielocaties, maalderijen, kantoren en distributiecentra kon verbinden en alle processen daarbij vereenvoudigde”, zegt John Khoury, de CIO van Allied Pinnacle. “Met de technologie van Juniper kunnen we onze lokale netwerken en WAN’s met een centraal platform beheren. Dit platform biedt ons toegang tot geavanceerde mogelijkheden zoals zero-touch provisioning, beheer van beveiligingsregels en gedetailleerde servicelevels voor applicaties. Dat zorgt voor een ongekende mate van eenvoud, flexibiliteit en zekerheid.”

Verbeterde flexibiliteit dankzij nieuwe CPE-platforms

Juniper is de leverancier met het meest uitgebreide scala aan CPE-apparaten voor SD-Branch-omgevingen, zoals de veilige gateways uit de SRX-reeks en universele CPE’s uit de NFX-reeks. Juniper heeft dit aanbod nu nog verder uitgebreid met de volgende oplossingen:

NFX350: De NFX350 biedt de hoogst mogelijke x86-prestaties en verbeterde opslag- en geheugencapaciteit voor secure SD-WAN en andere lokale branch-toepassingen. Alle NFX350-apparaten worden geleverd met acht 10G-interfaces, acht 1G- interfaces en, al naar gelang de configuratie, tot 2 TB aan opslagcapaciteit, 128GB of RAM en 32 vCPU’s. De functierijke NFX350 biedt ondersteuning voor 40 Gbps aan next generation firewall-capaciteit en tot 8 Gbps aan IPSec-verkeer.

SRX380:De nieuwe SRX380 is de krachtigst presterende next generation firewall voor filialen binnen de SRX-reeks. Hij biedt diverse mogelijkheden, zoals 1Gbps IPsec-prestaties, vier 10G-poorten, 16 PoE+ poorten voor meer dichtheid en watt-vermogen, AES256 MACsec-encryptie en vier minikaartsleuven voor meer connectiviteit.WiFi-kaart voor de SRX-reeks: Voor branch-omgevingen met beperktere ruimte introduceert Juniper een WiFi-kaart voor zijn SRX-reeks van next-generation firewalls voor filialen (SRX320, 340, 345, 380 en 550) en secure SD-WAN edge-apparaten. Organisaties kunnen hiermee draadloze netwerken configureren zonder menselijke tussenkomst. Dat geldt ook voor LTE, Ethernet en andere traditionele opties voor netwerkoverdracht. De WiFi-kaart zorgt daarmee voor maximale eenvoud en flexibiliteit.

Deze nieuwe oplossingen brengen vanuit de cloud beheerde flexibiliteit en schaalbaarheid naar campus- en branch-omgevingen. Ze maken het daarnaast mogelijk om SD-Branch-omgevingen te ontwerpen en beheren met nog meer flexibiliteit en kostenbesparingen.

Juniper Networks verzorgt demo’s van deze nieuwe oplossingen tijdens zijn NXTWORK-evenement in Londen op 3 en 4 december 2019. Dit is een dagvullend evenement met breakout-sessies en demo’s.

Terug naar nieuws overzicht
Security