Check Point koopt serverless security specialist Protego

03-12-2019 | door: Witold Kepinski

Check Point koopt serverless security specialist Protego

Check Point, leverancier van cyberbeveiligingsoplossingen, kondigt de overname aan van Protego, een specialist in serverless security. Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Met deze acquisitie biedt Check Point een geconsolideerde beveiligingsoplossing voor cloudworkload protection (CWPP) en security posture management (CSPM), die een continue serverless beveiliging biedt met runtime-beveiliging en applicatie security.
Protego biedt een beveiligingstechnologie die kwaadaardige aanvallen op serverless functies tijdens runtime tegenhoudt en voorkomt dat kwetsbare code in productie wordt genomen.

De snelle acceptatie van serverless computertechnologieën zoals AWS Lambda daagt bestaande paradigma's voor cloud- en applicatiebeveiliging uit. De overstap naar native cloud-applicaties brengt veel inherente kwetsbaarheden en mogelijke verkeerde configuraties met zich mee die een uitbreiding van de beveiligingsoplossing vereisen om functies en code te beschermen aldus Check Point.

Check Point zal de serverloze beveiligingstechnologie integreren in zijn Infinity- architectuur, een geconsolideerde beveiligingsoplossing ter ondersteuning van netwerken, mobiele, endpoint-, IoT- en cloudomgevingen.

Het Check Point CloudGuard- platform biedt consistente en cloudbeveiliging voor alle activa in openbare, particuliere, hybride of multi-cloudomgevingen. De oplossing is nu uitgebreid met serverless beveiliging en biedt de CISO met een klik op de knop volledige zichtbaarheid, controle en volledige beveiligingsdekking van alle serverless omgevingen. De technologie van Protego integreert out-of-the-box met eeen brede set van CI / CD-frameworks, zodat DevOps-teams ervoor zorgen dat alleen compatibele functies worden ingezet voor productie. De nieuwe technologie biedt IAM-verhardingsmogelijkheden en minimale impact op de prestaties bij het beschermen van serverless runtime-omgevingen aldus Check Point.

De transactie zal naar verwachting in Q4 2019 worden afgerond en de technologie zal in Q1 2020 worden geïntegreerd in de Infinity-architectuur.

Terug naar nieuws overzicht
Security