Overname KPN International door GTT afgerond

02-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Overname KPN International door GTT afgerond

GTT Communications, een internationale leverancier van cloud networking voor multinationale ondernemingen, kondigt aan dat de overname van KPN International definitief is afgerond. KPN International is onderdeel van KPN en beheert een wereldwijd IP-netwerk voor enterprise- en carrier-klanten.

De strategische samenwerking voegt meer dan 400 nieuwe strategische ondernemingen en opdrachtgevers toe. GTT wordt de voorkeursleverancier voor internationale netwerken bij honderden klanten die door KPN worden behouden. Ook vult de samenwerking het portfolio van GTT met cloud netwerkdiensten aan met vergelijkbare transport-, internet- en WAN-diensten en geeft een breder aanbod aan GTT’s wereldwijde Tier 1 IP-netwerk in Europa in 21 landen. Daarnaast draagt de combinatie bij aan de wereldwijde verkoop-, operationele-, dienstverlening- en klantenservice-organisatie.

Aanwezigheid in Europa versterken

"Dankzij deze overname versterken we de aanwezigheid van GTT in Europa, onder meer door de uitbreiding van het klantportfolio en een getalenteerde groep nieuwe medewerkers", zegt Rick Calder, GTT President en CEO. "We kijken ernaar uit de verschillende ambitieuze klanten van KPN International te verwelkomen. Zij krijgen nu toegang tot het groeiende wereldwijde netwerk van GTT en ons uitgebreide dienstenportfolio. Voor hen maken we onze belofte waar om mensen overal ter wereld met elkaar en met iedere applicatie in de cloud te verbinden."

GTT betaalde €50 miljoen op een schuldenvrije basis om de transactie af te ronden. Het bedrijf blijft kijken naar mogelijkheden om de eigen kapitaalstructuur verder te optimaliseren, en neemt daarbij verschillende financierings- en herfinancieringsmogelijkheden in overweging.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud