Wie wint de CxO of the year Award?

04-12-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Wie wint de CxO of the year Award?

Niet alleen bedrijven, ook individuele personen maken het verschil in het Nederlandse ICT-kanaal. Dutch IT-channel reikt dit jaar een award uit aan de bestuurder (m/v) op directieniveau (C-level) die een bijzondere prestatie heeft geleverd binnen zijn of haar bedrijf. Het maakt daarbij niet uit of de betreffende manager werkzaam is bij een vendor, distributeur of IT-dienstverlener, en of dat was als CEO, CIO, CFO of COO. We zoeken de CxO of the Year 2019.

De genomineerden in deze categorie zijn:

Tom Coehorst wordt beschouwd als een 'ondernemer pur sang', die altijd kansen ziet en (afgewogen) ondernemersrisico's neemt. Onder de naam EyeTi creëerde Coehorst in de afgelopen twintig jaar een groep flexibele, zelfstandige bedrijven die elkaar versterken en ieder met hun eigen specialisme zich doelgroepgericht profileren binnen de B2B IT-branche: ACES Direct, Pro Warehouse, Solitee en i-POS. Coehorst, die economie studeerde in Tilburg, wordt vanwege zijn visie als ondernemer en affiniteit met business regelmatig als adviseur of investeerder betrokken bij lokale of landelijke initiatieven. Tom Coehorst wordt geroemd omdat hij mensen vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid geeft, en 'op een prettige manier duidelijk is'.

Cynthia Koetsier-Beerten is Sales Director Local (Nederland) & Global Enterprise bij Cisco. Zij is genomineerd vanwege een duidelijke bijdrage aan de sterke groei van Cisco's enterprisedivisie in Nederland. Koetsier-Beerten zorgde voor een andere 'mindset' in haar salesteam, nodig vanwege de transformatie van hardwareleverancier naar aanbieder van oplossingen. Het gaat niet meer om de voordelen en mogelijkheden van apparatuur, maar om Cisco's bijdrage aan het succes van klanten, die daarom anders moeten worden benaderd. Koetsier-Beerten, die zich bovendien inzet voor inclusiviteit en onderlinge samenwerking, houdt volgens de nominaties overzicht over de gehele business, helpt barrières overwinnen en levert een positieve bijdrage aan de interactie met klanten.

Anton Loeffen, CEO bij cloud service provider Eshgro, wordt in de nominaties omschreven als ontdekker, visionair en inspirator. Wie met hem praat, merkt duidelijk dat de toekomst van technologie hem intrigeert. Gepassioneerd toont hij vergezichten en hij vraagt zich voortdurend af hoe nieuwe technologieën bedrijven efficiënter kunnen maken. Loeffen is als ondernemer ver gekomen dankzij kennis, kunde en ondernemerschap, maar vooral door gedrevenheid. Hij is een veelgevraagd persoon voor round tables, lezingen, panel discussies en events, en schrijft columns over onderwerpen als kunstmatige intelligentie (AI), digitale transformatie en futurologie. Anton Loeffen wordt bovendien regelmatig gevraagd voor de advisory boards van Microsoft en HPE.

Bart van Rheenen is sinds 2008 managing director bij distributeur ArrowECS Benelux. Hij werd al meerdere malen bekroond voor zijn verdiensten voor het Nederlandse ICT-kanaal, vooral vanwege zijn leiderschapskwaliteiten. Van Rheenen inspireert mensen, weet talenten optimaal te benutten, geeft mensen vertrouwen en toont betrokkenheid, zo lezen we in de nominaties. Hij is een graag geziene zakenpartner, heeft een neus voor kansen en wist het ecosysteem van ArrowECS op indrukwekkende wijze uit te breiden. Arrow heeft inmiddels een Benelux-omzet van 500 miljoen, waarvan 10 procent cloud business. Bart van Rheenen, die bovendien wordt gewaardeerd om zijn humor en charme, won in 2017 de Dutch IT-channel Editor's Choice Award.

Eugene Tuijnman is CEO van SLTN Inter Access uit Hilversum, een van Nederlands grootste niet-beursgenoteerde IT-bedrijven. Tuijnman richtte SLTN op in 1997 en verkocht het bedrijf tien jaar later. In juli 2009 kreeg hij de mogelijkheid om SLTN terug te kopen, samen met Rabo Investments. Samen lieten zij SLTN groeien van 45 miljoen omzet in 2009 naar 175 miljoen nu. Tuijnman, inmiddels (weer) grootaandeelhouder van SLTN, wil vol inzetten op verdere groei door klanten te bedienen met diverse aspecten van de digitale transformatie. Eugene Tuijnman is lid van het dagelijks bestuur van Nederland ICT en (van daaruit) van het algemeen bestuur van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

Stem nu via www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht