Hetty van Ee benoemd tot voorzitter NCD

Hetty van Ee

01-12-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Hetty van Ee benoemd tot voorzitter NCD

Hetty van Ee (foto) is per 1 februari 2020 gekozen als de nieuwe voorzitter van de Nederlandse vereniging van Directeuren en Commissarissen (NCD). Van Ee neemt de taken over van waarnemend voorzitter Jill Dierikx.

Van Ee was jarenlang CEO van talentontwikkelaar ORMIT. Na bijna twintig jaar leiding te hebben gegeven aan ORMIT nam de kersverse NCD-voorzitter op 27 november afscheid als topvrouw van het bedrijf. Vanaf januari 2020 treedt zij toe tot de Raad van Commissarissen van Ormit. Zij wil graag haar kennis, ervaringen en passie die zij heeft voor leiderschap(-sontwikkeling) inzetten voor de NCD.

Unaniem

De leden waren unaniem in de benoeming van Hetty van Ee als nieuwe voorzitter van de NCD tijdens de Algemene Vergadering voor Leden op 28 november in Hilversum. De benoeming van Van Ee past in de verdere ontwikkeling van de NCD als platform voor beter leiderschap en toezicht in Nederland. "Samen met het bestuur en de leden kijk ik ernaar uit de NCD als platform voor leiderschap verder te versterken. Een platform waar je kunt leren en elkaar inspireren", zegt Van Ee.

Jill Dierikx gaat met de benoeming van Hetty wederom de rol van vicevoorzitter vervullen. Dierikx was waarnemend voorzitter sinds het vertrek van Ron Steenkuijl op 17 september 2019. Steenkuijl was door zijn toenemende activiteiten voor de ADG (Asito Diensten Groep) niet langer in staat zijn functie als voorzitter van de NCD te vervullen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People