Toucan Toco haalt 12 miljoen euro groeikapitaal op in eerste investeringsronde

Baptiste Jourdan

30-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Toucan Toco haalt 12 miljoen euro groeikapitaal op in eerste investeringsronde

Toucan Toco, specialist in data storytelling, maakt bekend in een eerste investeringsronde 12 miljoen euro groeikapitaal te hebben gekregen. Met het kapitaal wil Toucan Toco nieuwe markten betreden.

Het bedrijf is in 2014 opgericht door Kilian Bazin, Charles Miglietti, Baptiste Jourdan en David Nowinsky en wist dankzij organische groei winst te realiseren. De datavisualisatie apps van Toucan Toco zorgen ervoor dat zowel management als medewerkers inzicht krijgen in data om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen.

Groei in Europa en Amerika versnellen

Toucan Toco heeft kantoren in de Benelux, Frankrijk, Spanje, Italië en Amerika. Met het groeikapitaal wil Toucan Toco de aanwezigheid in deze markten uitbreiden en nieuwe markten betreden om zo de groei te versnellen. Het team in Amerika moet in 2020 worden verdubbeld en krijgt meer focus doordat mede-oprichter en CEO Charles Miglietti het kantoor daar gaat leiden. In Nederland wordt er een country manager aangesteld om een stevige structuur neer te zetten.

Baptiste Jourdan (foto), mede-oprichter en SVP Sales & Marketing van Toucan Toco: "Met deze investering willen we onze groei in Europa en met name in Amerika versnellen en de ambitie verwezenlijken om leider te worden in alle markten waar we actief zijn."

Versterken van aanbod en technisch leiderschap

Samen met de internationale expansie richt Toucan Toco zich op het verder ontwikkelen en uitbreiden van zijn oplossingen voor gebruik in verschillende sectoren zoals HR, financiële dienstverlening en IT. Ook biedt het een nieuwe analytics-oplossing voor SaaS-dienstverleners en product managers die op deze manier analytics in hun product kunnen integreren. Verder kan Toucan Toco met de investering zijn technologisch leiderschap versterken door zijn 'business in the box' aanbod waarmee het kant en klare applicaties biedt, uit te breiden.

De eerste investeringsronde werd geleid door Balderton Capital's managing partner Bernard Liautaud. Hij is oprichter van Business Objects, een grote speler in de business intelligence-markt die in 2007 werd verkocht aan SAP. Naast Liautaud maakt Eduardo Sanchez, voormalig Vice President van MicroStrategy, onderdeel uit van het bestuur van Balderton Capital. Zij investeerden in de afgelopen jaren ook in andere technologiebedrijven zoals Talend, Sunrise en Aircall.

'BI biedt niet wat het belooft'

"In de laatste twee decennia is er wereldwijd meer dan 200 miljoen dollar in BI geïnvesteerd, met zwakke resultaten. De oorzaak hiervan is dat business intelligence nog steeds niet volledig biedt wat het belooft", zegt Jourdan. "Toucan Toco is een aanvulling op oplossingen van eerste generatie BI-partijen zoals Microstrategy, Cognos en Business Objects zonder dat klanten nog een grote investering te hoeven doen. Dankzij deze sterke positie hebben we onszelf tot een aantrekkelijke partij gemaakt voor investeerders."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud