VMware omzet stijgt door brede product en oplossingen portfolio

28-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

VMware omzet stijgt door brede product en oplossingen portfolio

VMware zag zijn omzet in het derde kwartaal van het fiscale jaar 2020 met 12 procent stijgen naar 2,46 miljard dollar. De nettowinst bedroeg 621 miljoen dollar.

Licentie-inkomsten voor het derde kwartaal waren 974 miljoen dollar, een stijging van 10 procent ten opzichte van het derde kwartaal van het fiscale jaar 2019.

Licentie-inkomsten plus opeenvolgende verandering in niet-verdiende licentie-inkomsten stegen met 21 procent op jaarbasis. Licentie-inkomsten plus opeenvolgende verandering in niet-verdiende licentie-inkomsten exclusief niet-verdiende inkomsten, verondersteld bij de acquisitie van Carbon Black, stegen met 13 procent op jaarbasis.

“Het derde kwartaal was opnieuw een goed kwartaal voor VMware en we zijn tevreden met onze resultaten. We blijven tractie en klantmomentum zien ter ondersteuning van de visie van VMware om een ??software-architectuur te leveren waarmee elke app, in elke cloud, op elk apparaat kan worden afgeleverd, "aldus Pat Gelsinger, CEO, VMware. “We zijn verheugd om Carbon Black te verwelkomen bij de VMware-familie, en we blijven op schema om de acquisitie van Pivotal tegen het einde van het boekjaar af te sluiten. Wereldwijd hebben klanten volmondig bevestigd dat beide overnames een enorme meerwaarde zullen bieden als we hen helpen met hun digitale transformaties.”

"We zijn blij met onze financiële prestaties en uitvoering dit kwartaal, wat een weerspiegeling is van de brede sterkte van onze product- en oplossingenportfolio," zegt Zane Rowe, executive vice president en CFO, VMware. "Hybride cloudabonnement en SaaS-omzet groeiden tot meer dan 13 procent van de totale omzet in het derde kwartaal en we verwachten dat deze categorie volgend jaar aanzienlijk zal blijven groeien, inclusief de bijdragen van Carbon Black en Pivotal."

Terug naar nieuws overzicht