Brother biedt nieuwe toepassingen voor de gezondheidszorg
27-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Brother biedt nieuwe toepassingen voor de gezondheidszorg

Brother heeft meer dan 25 jaar ervaring in het leveren van (label)oplossingen voor de zorg. Omdat de druk op de zorg elk jaar toeneemt door de stijgende levensverwachting, is de vraag naar ziekenhuisopnames en zorgverstrekking op lange termijn groter geworden. Zorgverleners moeten daarom zo efficiënt mogelijk omgaan met vaak beperkte middelen.

Met de komst van de nieuwe lijn industriële labelprinters, is het assortiment desktop en mobiele labeloplossingen fors uitgebreid en worden verschillende gebieden binnen de gezondheidszorg bediend. Van ziekenhuizen, laboratoria en instellingen, tot lokale medische professionals zoals huisartsen, apotheken en tandartspraktijken.

Allround industriële labelprinters

In september van dit jaar introduceerde Brother zes nieuwe industriële TD-4 labelprinters die bij uitstek geschikt zijn voor professionals binnen diverse branches zoals de gezondheidszorg, retail, logistiek, laboratoria, horeca en de voedselindustrie.

De TD-4 desktop labelprinters bieden zowel directe thermische als thermo-transfer technologie met hoge afdruksnelheden en een printresolutie tot 300 dpi. Optioneel verkrijgbaar zijn onder meer een labelstripper en een automatisch snijmechanisme, voor het maken van labels op exact de gewenste lengte.

Labelprinters voor optimale patiëntveiligheid

Nauwkeurige informatie is voor zorgverleners van het grootste belang om ervan verzekerd te zijn dat patiënten de juiste behandeling en medicatie krijgen. Voor optimale patiëntveiligheid heeft Brother de TD-2000 serie labelprinters beschikbaar, die zowel medische labels als polsbandjes kunnen afdrukken. Met de labelprinters kunnen processen gestroomlijnd worden en dit levert kostbare tijdwinst op voor medisch personeel.

De TD-2000 modellen kunnen tevens worden uitgerust met een optionele batterij, waardoor de printer volledig mobiel te gebruiken is. Deze hoeft niet op een dure, geavanceerde trolley met netvoeding geplaatst te worden, maar kan eenvoudig mobiel gebruikt worden tot aan het bed van de patiënt. Ideaal voor het printen van medicatie labels en labels voor medische dossiers. De TD-2130DN is een model dat veelvuldig wordt ingezet in operatiekamers en op anesthesieafdelingen, voor het effectief en veilig labelen van injectiespuiten en spuitpompen.

Mobiele PJ printers voor ambulance en hulpdiensten

Paramedici die op de weg zitten moeten superefficiënt zijn, want elke seconde telt als er levens op het spel staan. Met de mobiele Brother PJ-700 A4 printers beschikt medisch personeel over een hulpmiddel om efficiënt en snel te kunnen werken.

De printers kunnen worden ingebouwd op een vaste plek in een voertuig. Dankzij direct thermisch printen kunnen er geen problemen ontstaan door bewegende delen, inktlekkage of extreme temperaturen. De printers zijn zeer eenvoudig te bedienen en integreren naadloos met verschillende draadloze apparaten.

Brother printoplossingen

Naast labeloplossingen biedt Brother diverse printoplossingen voor de zorg. Met beveiligd printen via SecurePrint+ kunnen privacygevoelige documenten zoals medische dossiers nooit in verkeerde handen vallen. Voor apothekers die werken met het populaire apotheekinformatiesysteem (AIS) Pharmacom is er een speciale printoplossing beschikbaar. Met Brother MPS kunnen medische organisaties flinke stappen maken op het gebied van kostenefficiëntie en hebben ze inzicht en controle over de printkosten. Printen via kaart verificatie is eenvoudig mogelijk, via de ingebouwde NFC reader in de Brother Printer en all-in-one modellen.

Ondersteuning

Brother heeft een team van specialisten die ondersteuning kunnen bieden bij uitdagingen voor de moderne gezondheidszorg. Er zijn oplossingen beschikbaar voor diverse facetten binnen de zorg, zoals opname en pre-opname, ziekenhuisafdelingen, apotheken en thuiszorgorganisaties.

Terug naar nieuws overzicht