Nutanix omzet in de lift dankzij partnership met HPE

26-11-2019 | door: Witold Kepinski

Nutanix omzet in de lift dankzij partnership met HPE

Nutanix, aanbieder van cloud en hyperconverged toepassingen, zag zijn omzet in het eerste kwartaal met bijna 5 procent stijgen naar 314,8 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 229,3 miljoen dollar, vergeleken met het nettoverlies van 94,3 miljoen dollar in het eerste kwartaal van een jaar geleden.

Veel nieuwe omzet kwam uit het partnerschap van Nutanix met Hewlett Packard Enterprise rond hyperconverged infrastructuur en het op verbruik gebaseerde pay-per-use aanbod binnen HPE Greenlake. In deze samenwerking die in de lente is gestart levert Nutanix zijn Enterprise Cloud OS-software aan HPE om as-a-service (aaS) via het HPE GreenLake partner ecosysteem te verkopen. Daarnaast kunnen gezamenlijke Nutanix en HPE partners DX-appliances verkopen, een nieuwe applianceserie gebouwd met HPE-servers en in de fabriek geïnstalleerde Nutanix Enterprise Cloud OS software. Met deze samenwerking wordt concurrent Dell EMC op de korrel genomen.

"Onze solide Q1 prestaties, met name in Noord- en Zuid-Amerika, geven ons het vertrouwen dat we de juiste formule hebben voor wereldwijd verkoopleiderschap, zoals aangetoond door verbeterde productiviteit en verkoop van personeel in de afgelopen zes maanden," zegt Dheeraj Pandey (foto), voorzitter, oprichter en CEO van Nutanix. "We hebben ook momentum gezien op belangrijke gebieden van ons bedrijf, waaronder de overgang naar een abonnement en een verbeterde 28% hechtingspercentage van nieuwe producten op ons kern HCI-platform."

"We bleven vooruitgang boeken in de richting van onze doelstelling om tegen het einde van het boekjaar meer dan 75% van de facturen afkomstig te zijn van een abonnement, wat verder aantoont dat klanten de vrijheid en flexibiliteit willen die een softwaremodel met abonnement biedt," zegt Duston Williams, CFO van Nutanix. "Onze laatste twee kwartalen van solide uitvoering stellen ons goed in staat om onze groeiplannen voor het fiscale 2020 te realiseren."

Q2 en Fiscal 2020 Financiële vooruitzichten

Voor het tweede kwartaal van het boekjaar 2020 verwacht Nutanix:

Facturen voor software en ondersteuning (TCV) tussen $ 410 miljoen en $ 420 miljoen;
Software- en support (TCV) omzet tussen $ 330 miljoen en $ 335 miljoen;
Niet-GAAP brutomarge van ongeveer 80%;
Niet-GAAP bedrijfskosten tussen $ 400 miljoen en $ 410 miljoen; en
Niet-GAAP nettoverlies per aandeel van ongeveer $ 0,70, met gebruik van ongeveer 193 miljoen gewogen uitstaande aandelen.

Voor het volledige jaar van fiscale 2020 verwacht Nutanix:

Facturen voor software en ondersteuning (TCV) tussen $ 1,65 miljard en $ 1,75 miljard;
Software- en ondersteuningsinkomsten (TCV) tussen $ 1,30 miljard en $ 1,40 miljard;
Niet-GAAP brutomarge van ongeveer 80%; en
Niet-GAAP bedrijfskosten tussen $ 1,65 miljard en $ 1,70 miljard.

Lees ook het achtergrond artikel: Nutanix staat samen met partners steeds sterker in de markt

Terug naar nieuws overzicht
Cloud