Wouter Hoeffnagel - 27 november 2019

Heere Blokhuis benoemd tot Managing Director Benelux bij SAS

Heere Blokhuis (foto) is per 1 december 2019 Managing Director voor SAS Benelux. In zijn nieuwe rol is Blokhuis verantwoordelijk voor de verdere groei en uitbreiding in de Benelux regio en rapporteert hij aan Bert Boers, Regional Vice President Western Europe. Ilse Himpe is benoemd tot Sales Leader België en Luxemburg.

Heere werkt al sinds 2009 bij SAS en heeft verschillende sales managementfuncties vervuld. Eind 2018 is hij gestart als Country Manager voor SAS Nederland en was daarnaast verantwoordelijk voor de Financial Services sector in de Benelux.

Transformatie leiden

Begin 2019 zijn de sales-afdelingen van SAS in België, Nederland en Luxemburg al ondergebracht in één organisatiestructuur. "We hebben deze sterke en volwassen markten samengevoegd om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn en de beschikbare vaardigheden en kennis optimaal te benutten. Ik ben ervan overtuigd dat Heere deze transformatie de komende jaren met succes zal leiden en we zullen blijven profiteren van de sterke internationale zakelijke relaties die in de hele Benelux-regio bestaan", aldus Bert Boers.

Heere kijkt uit naar zijn nieuwe rol en geeft aan de sterke positie van SAS verder te willen uitbouwen door bedrijven te helpen nog meer bedrijfswaarde te halen uit hun investeringen in analytics. "Veel bedrijven worstelen met de zogenaamde 'last mile' van het analytics proces, het operationaliseren van modellen en het bieden van volledige transparantie. Op beide vlakken biedt SAS unieke toegevoegde waarde waardoor klanten hun investeringen in analytics en Artificial Intelligence (AI) daadwerkelijk kunnen realiseren. SAS blijft innoveren en kondigde eerder dit jaar aan de komende 3 jaar 1 miljard dollar te investeren in AI. Hiermee willen we nog beter inspelen op de behoeften van onze klanten en zorgen dat zij over de nieuwste AI en geavanceerde analytics-technieken beschikken. Dit is cruciaal voor de innovatiekracht van bedrijven in de Benelux."

Ilse Himpe is Sales Leader België en Luxemburg

Ilse Himpe is met ingang van 1 december benoemd tot Country Leader voor België en Luxemburg waarbij zij rapporteert aan Heere Blokhuis. Sinds Ilse Himpe in 2019 bij SAS in dienst trad, geeft zij leiding aan de publieke sector in Belux. Ook in haar nieuwe functie blijft Ilse verantwoordelijk voor deze sector.