Witold Kepinski - 25 november 2019

Pure Storage omzet groei staat onder druk

Pure Storage omzet groei staat onder druk image

Pure Storage zag zijn omzet in het derde kwartaal stijgen naar 428,4 miljoen dollar, dat is een stijging van 15 procent op jaarbasis. Analisten hadden 440 miljoen dollar omzet verwacht. Het verlies liep op naar 30 miljoen dollar.

De lagere omzet komt door de prijsdruk en de marktomgeving is wereldwijd verslechterd. Dat zal ook komend kwartaal worden gevoeld. In plaats van 512 miljoen dollar omzet omdat verwacht Pure Storage in het vierde kwartaal tussen 484 en 496 miljoen dollar omzet. Voor het volledige fiscale jaar wordt een omzet van tussen 1,63 en 1,64 miljard verwacht.

Verder werd bekend dat Kevan Krysler de nieuwe cfo wordt. Recentelijk was hij de svp van financiën en chief accounting officer bij VMware. Daarvoor was hij partner bij KPMG, waar hij multinationals en tech bedrijven adviseerde.

"Onze voortdurende groei op de markt is het resultaat van steeds meer klanten die de superieure waarde realiseren die onze oplossingen bieden", aldus Charles Giancarlo (foto), voorzitter en ceo van Pure Storage. “Met één geïntegreerd dataplatform bevrijdt Pure's Modern Data Experience onze klanten om te profiteren van een infrastructuur waarmee ze hun applicaties en gegevens beter kunnen beheren om hun digitale transformatie uit te voeren"