Getronics ceo Nana Baffour vertrokken
25-11-2019 | door: Witold Kepinski

Getronics ceo Nana Baffour vertrokken

Getronics ceo Nana Baffour heeft het bedrijf verlaten. Het IT services bedrijf zit nu midden in een wereldwijde herstructurering. Ook Frank Asante-Kissi heeft zijn functie als Global Head of Administration neergelegd. 

Baffour werd in augustus 2017 Getronics ceo nadat zijn beleggingsonderneming Bottega InvestCo het bedrijf van Aurelius had overgenomen. Baffour was toen de voornaamste aandeelhouder van Bottega InvestCo, het bedrijf dat Getronics begin juli overnam.

Getronics heeft verder aangekondigd dat het een overeenkomst heeft bereikt met zijn stakeholders om een nieuwe kapitaalinvestering te ontvangen en een herkapitalisatie van de bedrijf.
Als onderdeel van de herkapitalisatie verwacht de onderneming haar schulden aanzienlijk te verminderen en transformatie-initiatieven te starten om de groei op lange termijn te stimuleren. Het Noord-Amerikaanse bedrijf zal opnieuw worden gelanceerd onder zijn oude merk, Pomeroy.

In verband met de herlancering is Chris Froman aangesteld als President en Chief Executive Officer van de Noord-Amerikaanse onderneming. Voorafgaand aan de overname van Pomeroy door Getronics in 2018, diende Froman als Executive Chairman van Pomeroy van 2017 tot 2018 en CEO van 2009 tot 2017, die toezicht hield op het bedrijf tijdens een periode van aanzienlijke groei en transformatie.

“Na een uitvoerige beoordeling van de onderneming en haar vooruitzichten, heeft de raad van bestuur vastgesteld dat herkapitalisatie van de onderneming met een nieuwe investering en een vermindering van onze schuld de onderneming beter in staat zal stellen om op lange termijn waarde te leveren. De investering van onze bestaande stakeholders duidt op vertrouwen in de toekomst van ons bedrijf en de waarde die we elke dag leveren voor klanten, ”zei Sam Humphreys, lid van de raad van bestuur. “We zijn heel blij dat Chris Froman terugkeert naar het bedrijf. Hij is een bewezen leider en een bekend gezicht."

Chris Froman merkte op: “Ik ben echt verheugd dat ik me bij mijn voormalige collega's aansluit, evenals degenen die sinds de overname door Getronics zijn toegetreden. Dit is ook een geweldige kans om opnieuw contact te maken met onze trouwe partners en klanten. Ik waardeer het vertrouwen van de Raad van Bestuur in onze missie om de 'Pomeroy Way' te herstellen bij de lancering van de nieuwe Pomeroy. We gaan vooruit als een opnieuw opgestarte organisatie met een verbeterde focus op het ondersteunen van klanten door innovatieve diensten en oplossingen die duurzame waarde leveren.”

Terug naar nieuws overzicht