Wie wint de IoT Innovator of the year Award?

27-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk
Deel dit artikel:

Wie wint de IoT Innovator of the year Award?

Net als vorig jaar hebben de Dutch IT-channel Awards een speciale categorie voor partijen die innovatief zijn geweest met Internet of Things (IoT). Welke IT-leverancier of samenwerking van IT-leveranciers en -dienstverleners leverde in 2019 een unieke IoT-oplossing? Wie volgt IBM Nederland op als IoT Innovator of the Year?

De genomineerden in deze categorie zijn:

Axians, Cisco, IBM en het Rotterdamse softwarebedrijf Esri ontwikkelden gezamenlijk een nieuw IoT-platform voor het Havenbedrijf Rotterdam. Een eerste toepassing, bedoeld om de veiligheid en efficiëntie in de Rotterdamse haven te bevorderen, werd onlangs in gebruik genomen: via een uitgebreid netwerk van sensoren levert het IoT-systeem accurate en actuele water- (hydro) en weergegevens (meteo) voor met name scheepsverkeersplanning en -management. Het cloudplatform vormt een veilige en betrouwbare basis om snel te innoveren met technologieën als edge computing, real-time analytics, artificial intelligence, hyper-precise data en blockchain. Hiermee legt het Havenbedrijf de basis om in de toekomst autonome scheepvaart te faciliteren.

Dell Boomi, de business unit van Dell Technologies die is gespecialiseerd in cloudgebaseerde integraties, deed samen met IoT-specialist Nalta een baanbrekend project bij North Sea Port, het zestig kilometer lange grensoverschrijdende havengebied tussen Vlissingen en Gent. Voorheen registreerde North Sea Port binnenkomende schepen handmatig en op visuele herkenning. Dat was een tijdrovende en inefficiënte methode, die bovendien erg gevoelig was voor fouten. Nalta, een van de top Boomi-partners in Europa en al langer de vaste ICT-partner van North Sea Port, ontwikkelde voor het havenbedrijf een geavanceerd IoT-platform op basis van Boomi AtomSphere-technologie. Resultaat: kostenreductie, een betere registratie en meer veiligheid

HPE en dochteronderneming Aruba Networks waren innovatief en (zeer) succesvol bij Ajax. Dankzij een netwerkoplossing van Aruba en de storage- en composable infrastructure-oplossingen van HPE kan de Amsterdamse voetbalclub real-time spelersprestaties analyseren en optimaliseren met behulp van artificial intelligence (AI). De technische staf krijgt tijdens trainingen en wedstrijden bruikbare analysegegevens op een iPad, zodat trainers direct, langs het veld verbeteringen kunnen doorvoeren. Ook kunnen zij met deze IoT-technologie bepalen hoe spelers het maximale trainingsresultaat behalen, met minimale kans op blessures. Afgaande op de resultaten van Ajax in het afgelopen seizoen heeft het technologische partnership met HPE de club geen windeieren gelegd.

Mendix lost de grootste uitdaging op die we kennen in het proces van digitale transformatie: de soms moeizame samenwerking tussen IT en business. Met het low-code softwareplatform van Mendix kunnen beide entiteiten samen (eenvoudig) bedrijfsapplicaties bouwen. Door de overname door Siemens in 2018 ontstond Mendix for MindSphere: de eerste low-code industriële IoT-oplossing ooit. MindSphere is het cloudgebaseerde open IoT-operating system van Siemens, dat ontwikkelaars toegang geeft tot open API's en services, en dat ook niet-developers voldoende ondersteunt om snel en eenvoudig MindSphere-applicaties te bouwen en testen. Mendix for MindSphere maakt de ontwikkeling van industriële IoT-applicaties door grotere groepen mensen eenvoudiger en sneller.

VMware speelde in 2019 een belangrijke rol bij de inzet van technologie om bewoners van Het Dorp in Arnhem het beste uit hun leven te laten halen. De Amerikaanse producent van virtualisatiesoftware leverde technologie voor Academy het Dorp, een overkoepelende organisatie van bedrijven, kennisinstellingen en zorgprofessionals, die onderzoekt hoe mensen met een beperking door de inzet van technologie zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Een van de deelnemende partijen, zorginstelling Siza, maakt gebruik van Pulse IoT-technologie van VMware om sensoren en andere remote devices te beheren. Het VMware-platform transporteert data op een veilige manier en geeft hulpverleners een eenduidige interface.

www.dutchitawards.nl

Door: Jeroen Bordewijk

 

Terug 

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards