Redactie - 27 november 2019

Aristotle van Bouquet.AI: de stille kracht achter intelligente chatbots

Aristotle van Bouquet.AI: de stille kracht achter intelligente chatbots image

De mobiele telefoon is de hoeksteen van de IT aan het worden. Klanten willen via hun smartphones zo veel mogelijk vragen oplossen en activiteiten ondernemen. Daarmee is het voor aanbieders van IT-oplossingen steeds belangrijker de mobiele telefoon heel serieus te nemen.

Bouquet.AI is een startup die dit scherp gezien heeft en op zoek is gegaan naar een oplossing voor de uitdaging dat veel gebruikers via een chatbot antwoorden willen hebben op hun prangende vragen. Het product Aristotle is een antwoord op die vraag en integreert in Slack, een veel gebruikte chat-omgeving voor de zakelijke en consumentenmarkt. CEO Adrian Schmidt (foto) is sinds 2017 bezig om het product Aristotle, dat met behulp van Natural Language Processing (NLP) analyses doet om de behoefte van de vraagsteller in kaart te brengen. Kern van de oplossing is het automatiseringsvraagstuk hoe NLP-modellen automatische kunnen worden gecreëerd.

Spraak interface

Het gebruik van bijvoorbeeld Siri is zeer laagdrempelig, het sluitende antwoord dat Siri op vragen genereert is een echte uitdaging. De ingesproken tekst moet door het systeem geïnterpreteerd worden en daarna van een antwoord voorzien. Die functie wordt relevant voor steeds meer informatiekanalen waaronder chatbots. Daarmee kan een klantenservice snel een passend antwoord leveren op veel klantvragen. Essentieel is dat het antwoord klip en klaar is en geen complexe grafieken of dito cijfers bevat die geïnterpreteerd moeten worden. Het is de mobiele telefoon die gebruikt wordt, dus een klein maar krachtig scherm en een goede spraakinterface.

AI

Bouquet.AI, het bedrijf achter Aristotle, helpt bedrijven met automatiseren van het creëren van de NLP-modellen op basis van informatie uit eigen databases, bijvoorbeeld de vluchtinformatie van een vliegmaatschappij. Het is een dynamische en schaalbare omgeving die aan de slag gaat met niet-voorspelbare (not predictive) informatie.

Aristotle is een applicatie die nu nog als plugin werkt met Slack, in de VS een zeer veel gebruikte chat-toepassing die ook in het zakelijke verkeer erg populair is. De zoekfunctie is gebaseerd op een Elastic Search en de backend is een dynamische SQL-omgeving. Het maken van de modellen gaat via de command line. Een API staat in verbinding met de eigen database en de systemen van Bouquet.AI.

Door: Hans Steeman

 

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024