Deutsche Telekom overweegt verkoop van T-Mobile

22-11-2019

Deutsche Telekom overweegt verkoop van T-Mobile

Deutsche Telekom overweegt T-Mobile naar de beurs te brengen of te verkopen. Met de opbrengst wil het Duitse telecombedrijf zijn schuldenlast verminderen.

Dit meldt het Duitse Manager Magasin op basis van bronnen. De schulden van Deutsche Telekom zijn zijn opgelopen tot bijna 80 miljard euro. Door een bedrijfsonderdeel te verkopen zou het bedrijf deze schuldenlast aanzienlijk kunnen terugdringen.

Konrad Zomer, analist bij ABN AMRO, noemt tegenover RTL Z T-Mobile Nederland een voor de hand liggende kandidaat. "Het is een hapklare brok", aldus Zomer. "T-Mobile heeft een goede concurrentiepositie in Nederland. Het is zeker geen franchise zonder kans van slagen." Rudolf van der Berg van telecomadviesbureau Stratix onderschrijft dit: "Ze willen al tien jaar van T-Mobile Nederland af. Het is moeilijk te zeggen of het dit keer wel tot een verkoop komt, maar T-Mobile Nederland past niet echt bij de rest van de organisatie van Deutsche Telekom."

Overname Tele2

T-Mobile nam eerder Tele2 over, een overname die momenteel nog wordt afgerond. Het aantal telecomproviders in Nederland is hiermee teruggedrongen van vier tot drie. De Europese Commissie uitte zorgen over de impact hiervan op de concurrentie, maar ging uiteindelijk akkoord met de overname.

Zomer verwacht niet dat het tot een fusie van T-Mobile Nederland en KPN of VodafoneZiggo zal komen. "Als de toezichthouder daar al toestemming voor geeft, dan worden daar vermoedelijk zulke strenge eisen aan verbonden dat je je kan afvragen of een overname nog zin heeft", zegt de analist tegen RTL Z.

Terug naar nieuws overzicht