Wouter Hoeffnagel - 23 november 2019

Aruba realiseert WLAN-omgeving voor Noordwest Ziekenhuisgroep

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, gaat Noordwest Ziekenhuisgroep (Noordwest) in Noord-Holland Noord voorzien van een nieuw draadloze netwerkomgeving (WLAN). De installatie van het nieuwe netwerk en de 24/7-ondersteuning worden verzorgd door Aruba-partner SecureLink. Het innovatieproject begint in november 2019 en moet in het eerste kwartaal van 2020 zijn afgerond.

Naast de levering, implementatie en ondersteuning van de WLAN-omgeving verzorgt Aruba tevens de access control voor het netwerk door middel van Aruba Clearpass, Netwerkmanagement en Aruba Airwave. Voor het nieuwe netwerk maakt Noordwest gebruik van 500-serie access points van Aruba, die de nieuwe 802.11ax(WIFI 6)-standaard ondersteunen. Tevens zijn deze access points voorzien van ingebouwde Bluetooth Low Energy (BLE) en Zigbee-radio’s, wat het mogelijk maakt om in de toekomst locatiegebaseerde toepassingen (Asset Tracking, Wayfinding) uit te rollen en in te spelen op een volledige digitale-ziekenhuisomgeving.

Zorg voor zeshonderdduizend inwoners

Noordwest Ziekenhuisgroep is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Alkmaar, Den Helder, Heerhugowaard, Schagen en Limmen, en op Texel. Het ziekenhuis levert hoogwaardige zorg in een gebied met zeshonderdduizend inwoners. Noordwest beschikt over zevenhonderd bedden en telt vierduizend medewerkers en 325 medisch specialisten. Dit maakt Noordwest Ziekenhuisgroep tot één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland.

Raymon van der Linde, teammanager IT Operations bij Noordwest Ziekenhuisgroep, is verheugd over de vernieuwing van de draadloze netwerkomgeving: "We willen een vooraanstaande rol in de regio spelen en een voorbeeld zijn voor collega's. Met Aruba kiezen we, in deze fase, voor innovatie op het gebied van Wifi. Dit is een investering in veilige en efficiënte draadloze communicatie binnen het ziekenhuis. In een volgende fase, in 2020, wordt een groot gedeelte van het vaste netwerk vervangen, waarbij Aruba ook één van de kanshebbers is. Daarmee is de kans aanwezig dat de gehele netwerkomgeving van Noordwest op Aruba zal gaan draaien."

Frank Snellaars, Sales Specialist Healthcare (Cure) bij Aruba: "Met deze overeenkomst vergroten wij ons marktaandeel in een voor HPE Aruba zeer belangrijke markt. Noordwest Ziekenhuisgroep is een aansprekende naam in de branche, met veel ambitie om het ziekenhuis volledig te digitaliseren. Deze visie sluit aan bij die van ons als het gaat om de digitale transformatie van de zorg."