Cisco voert herstructurering uit

22-11-2019 | door: Witold Kepinski

Cisco voert herstructurering uit

Netwerkgigant Cisco gaat in de VS een ingrijpende herstructurering starten. Hierbij worden bedrijfsonderdelen samengevoegd en enkele management posities veranderen. Dit meldt het Amerikaanse CRN die een interne email heeft gelezen van David Goeckeler, uitvoerend directeur van Cisco.

De herstructurering van Cisco is nodig om het bedrijf sterk te positioneren ten opzichte van concurrenten. Cisco hierdoor beter inspelen op groeimarkten zoals cloud, automatisering, 5G, security en colloboration toepassingen.

De bestaande cloud-business wordt omgedoopt tot Cloud Strategy and Compute en wordt aangevuld met server producten. "Deze heroriëntatie is een belangrijke verandering en zal onze positie ten opzichte van onze concurrenten verbeteren", benadrukt Goeckeler in zijn e-mail. 

Er zijn ook wijzigingen in het management: Dave Ward, voorheen Chief Technology Officer, moet een nieuwe rol in het bedrijf krijgen. Zijn functie wordt overgenomen door Roland Acra, die eerder in de divisie Datacenter werkte.

Het samengevoegde onderdeel rond datacenters en enterprise networking wordt geleid door Scott Harrell. Liz Centoni wordt verantwoordelijk voor de nieuw gevormde cloud business divisie.

Cisco zag de omzet in zijn eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar licht stijgen naar 13,2 miljard dollar, dat is iets meer dan analisten hadden verwacht. De nettowinst daalde met 18 procent naar 2,9 miljard dollar. Cisco ceo Chuck Robbins sprak van een uitdagende macro-economische omgeving die wordt veroorzaakt door het Amerikaans-Chinese handelsconflict en een zwakkere economische groei. Klanten zijn daardoor terughoudendender met investeren.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud