Orange gaat samenwerking aan met ThousandEyes
22-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

Orange gaat samenwerking aan met ThousandEyes

Orange gaat een samenwerking aan met het Amerikaanse ThousandEyes, een internet- en cloud intelligence bedrijf. Het belangrijkste doel van de samenwerking is real-time en end-to-end zichtbaarheid bieden op zowel zijn bedrijfsnetwerken als het Open Transit Internet (OTI).

Gecombineerd met de expertise van Orange op het gebied van data-analyse, biedt het ThousandEyes-platform bedrijven en vervoerders verbeterde digitale ervaringen. Deze worden online geleverd aan Cloud-serviceproviders (CSP's), Internet-serviceproviders (ISP's) en Content-providers (CP's). Orange Business Services, de wereldwijde enterprise-divisie van de Orange Group, wil haar klanten via dit partnerschap enterprise-grade beheerd internet, multicloud connectiviteit en SD-WAN zichtbaarheidsservices te bieden.

Een belangrijke doelstelling van Orange Business Services is om haar klanten wereldwijd te begeleiden in hun cloud- en SD-WAN-transformatie. Het ThousandEyes-platform speelt een cruciale rol in de optimalisatie van de verschillende migratiefasen. Hiermee kan Orange de kwaliteit van de ervaring op zowel het toepassingsniveau als het netwerkniveau bewaken. Daarnaast kan het eventuele prestatieproblemen met het internet snel oplossen. Klanten kunnen inzicht krijgen in de interne en externe afhankelijkheden die van invloed zijn op de ervaring van de eindgebruiker.

Toepassingen in praktijk

Orange heeft het ThousandEyes-platform al met succes bij klanten geïmplementeerd. Voor een Duitse industriële fabrikant is het platform gebruikt om cloud-connectiviteitsoplossingen in China te beoordelen. Tijdens een prestatiebeoordeling van Office 365 en Microsoft Azure-connectiviteit vergeleek Orange directe connectiviteit via de Next-Gen Hub van Orange Business Services met een alternatieve oplossing via het internet. Next-Gen Hub bood tot drie keer meer bandbreedte en met meer betrouwbaarheid, waarmee het bedrijf de beste ervaring kan leveren aan gebruikers in China.

"Met de intelligentie van ThousandEyes en de Orange Flexible SD-WAN-oplossing kunnen bedrijven digitale ervaringen via het openbare internet zien en begrijpen en beheren alsof het hun eigen privénetwerk is. Hiermee wordt Internet en Cloud met vertrouwen omarmd," zei Craig Vario, vicepresident, Global Channel Verkoop bij ThousandEyes.

Prestaties continu monitoren

Dankzij het ThousandEyes-platform kan Orange nu continu de prestaties van gecertificeerde ISP's en hun verbinding met de Orange Next-Gen Hubs monitoren. Daarnaast maakt het platform het mogelijk om OTI-aanwezigheidspunten over de hele wereld te volgen. Daarnaast kunnen ook alle grote cloudserviceproviders en contentproviders gemonitord worden. Hierdoor kan Orange de belofte van het internet van ondernemingen en OTI nakomen. Dit doet zij door online prestatiemetingen in 60 landen aan te bieden en door de dekking de komende maanden te blijven uitbreiden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud