Redactie - 21 november 2019

NTT opent Europees Client Innovation Center

NTT opent Europees Client Innovation Center image

Technology services provider NTT opent zijn Client Innovation Center (CIC) in Brussel. De gloednieuwe co-innovatieruimte stelt bezoekers in staat om de mogelijkheden van nieuwe technologie te ervaren, inclusief innovaties die eerder werden gedemonstreerd op het jaarlijkse NTT R&D Forum in Tokio. Het evenement toont toepassingen op het gebied van big data, artificial intelligence, machine learning, internet of things (IoT), biosensoren en wearables, virtual en augmented reality, en security en encryptie.

Het Europese CIC geeft organisaties binnen de regio toegang tot co-innovaties die NTT wereldwijd heeft ontwikkeld. Het toont cases en prototypes – ontwikkeld door NTT R&D en co-innovatiepartners – en heeft daarvoor drie doelen:

  • Klanten inspireren door hen bewust te maken van technologische ontwikkelingen en toepassingen;
  • Organisaties helpen bij het oplossen van hun uitdagingen op het gebied van digitale transformatie door middel van slimme businessoplossingen;
  • Mensen helpen om technologie in te zetten voor een goed doel, daarbij inspelend op thema’s die deel uitmaken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN.

Andrew Coulsen, CEO van NTT, omschrijft het CIC als een 'plek waar mensen de toekomst ontdekken, ideeën uitwisselen en prototypes beginnen te ontwikkelen, waarmee ze in deze regio nieuwe technologieën en innovaties op de markt brengen'. Ook wijst Coulsen op de focus op Research and Development van NTT. Het bedrijf stelt zichzelf als doel de komende vijf tot tien jaar gemiddeld meer dan 3,6 miljard dollar per jaar in R&D te investeren via zijn onderzoeksafdeling NTT R&D, venture capital (NTT VC), co-innovatie (NTT Disruption) en initiatieven zoals het Europese CIC.

Datagedreven, verbonden, digitaal en veilig

In Brussel zijn zes verschillende technologieën en oplossingen te bewonderen. Elke toepassing van die technologieën en oplossingen is ontworpen in samenwerking met NTT R&D en partners in het bedrijfsleven, de overheid en de academische wereld:

  • Kirari!: een holografische simulatie waarmee je elk evenement ter wereld virtueel bijwoont, ongeacht je locatie, met applicaties voor sport- en culturele evenementen, presentaties en toespraken, onderwijs en opleiding.
  • Flaim Trainer: een virtuele trainingssimulator met biosensoren en realtime scenario-analytics. De simulator biedt de brandweer de mogelijkheid om te trainen voor gevaarlijke scenario's die anders moeilijk na te bootsen zijn en die daarnaast duur en schadelijk zijn voor het milieu. Hitoe (zie hieronder) is in het pak geïntegreerd als een draagbaar, bio-sensing vest van nanofiber dat elektrocardiogram-meetwaarden (ECG) bijhoudt en deze realtime doorstuurt voor fitnessanalyse van brandweerlieden tijdens de training.
  • Tour de France: een data-analyticsplatform dat gebruikmaakt van machine learning en complexe algoritmes die live en historische racegegevens combineren met andere data-input. Ook biedt het platform inzichten die een volledig nieuwe wielerfanervaring mogelijk maken.
  • Las Vegas: een smart-cityplatform dat gebruikmaakt van geavanceerde sensoren, machine learning en artificial intelligence, zodat de stad de dagelijkse activiteiten op een veel bruikbaardere en efficiëntere manier kan beheren. De slimme data die wordt verzameld maakt het mogelijk om sneller te reageren op noodgevallen en ondersteunt toekomstige infrastructuurplannen.
  • Hitoe: een slim shirt dat realtime data verzameld (hartslag, spieractiviteit), waardoor de prestaties van mensen in moeilijke (werk)omstandigheden beter begrepen én verbeterd kunnen worden.
  • Smart Buildings: een communicatiesysteem tussen gebouwen en de cloud, dat non-stop gebouwdata analyseert en waardevolle nieuwe businessinzichten identificeert. Met deze inzichten kan je energie besparen of het wooncomfort en de veiligheid van bewoners vergroten.

Coulsen: "De opening van ons CIC voor Europa luidt een nieuw tijdperk van innovatie in voor onze regio. De eerste reeks technologieën, toepassingen en oplossingen die worden gegenereerd via samenwerking in de sector maakt deel uit van NTT’s streven naar een verbonden toekomst. Een toekomst waarin ideeën, mensen en technologie samenwerken om de wereld te veranderen."