Witold Kepinski - 21 november 2019

KPN stapt in Dutch Security TechFund van TIIN Capital

KPN stapt in Dutch Security TechFund van TIIN Capital image

KPN Ventures is toegetreden tot het Dutch Security TechFund van TIIN Capital. Eerder dit jaar traden de regionale investeringsmaatschappij InnovationQuarter en de Gemeente Den Haag al als investeerder toe tot het 6e venture capital fonds van TIIN Capital. Ook het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat investeert mee via de Seed faciliteit van RVO, naast een groep ‘informal investors’ en family offices.

Het Dutch Security TechFund is dit jaar gestart, aanvankelijk gefinancierd door een groep ‘informal investors’, en is sinds kort ook met een vestiging op The Hague Security Delta in Den Haag aanwezig. Hier worden innovatieve cybersecurity start-ups en scale-ups geholpen bij hun go-to-market strategie en de internationalisering van hun onderneming. Door aan het team van TIIN Capital jonge ondernemers toe te voegen, die zelf een start-up naar een scale-up hebben gebracht, is dit fonds in staat actieve begeleiding te geven op het gebied van deze uitdagingen.

Het fonds zal de komende jaren 30 miljoen euro investeren in (Cyber) security ondernemingen. De focus van het fonds ligt op deze sector, omdat onder meer trends, wetgeving en innovaties aanjagers zijn voor groei. De samenwerking met The Hague Security Delta en investeerders zoals KPN Ventures en InnovationQuarter maakt het bovendien mogelijk kennis uit te wisselen en te vernieuwen in het hele ecosysteem. Hiermee zijn de doelen, de samenleving veiliger te maken, succesvolle ondernemingen neer te zetten en rendement te maken, voor investeerders binnen handbereik. Een eerste investering is reeds door het fonds gedaan, twee zijn er in de afrondende fase. Een finale closing van dit fonds wordt voorzien in het eerste kwartaal 2020.

Focus op Cybersecurity

Het Dutch Security TechFund zal investeren in ondernemingen, die met behulp van innovaties bedrijven en de samenleving veiliger maken. Omdat cybercriminelen steeds slimmer worden, moeten oplossingen op het gebied van privacy en veiligheid steeds beter worden. Daarmee sluit dit fonds aan op de focus van KPN Ventures. Samir Ahmad, investment manager bij KPN Ventures zegt hierover: “Als KPN Ventures geloven we erg in vernieuwing door te leren van ondernemende start-ups en scale-ups in het hele ecosysteem. Daarnaast kunnen we als investeringsfonds van KPN waarde toevoegen door onze kennis van (cyber) technologie en de toegang tot ons netwerk. Daarmee delen we de visie van het fondsmanagement van het Dutch Security TechFund dat een sterk ecosysteem essentieel is. Het team van TIIN Capital heeft alle vaardigheden in huis om de juiste samenwerkingen aan te gaan, ventures te ondersteunen en deze verder te helpen groeien”.

Michael Lucassen, partner bij TIIN Capital en manager van het fonds is erg blij met de komst van KPN Ventures als investeerder. “Met KPN hebben we een corporate investeerder aan boord, die zijn kennis van technologie op dit gebied met ons wil delen. Ook hebben we via KPN toegang tot veel kennis van marketing en sales en kunnen we bijvoorbeeld gebruik maken hun netwerk. Naast de contacten die we inmiddels ook hebben gelegd met de Cybertech sector in Tel Aviv, is de samenwerking met InnovationQuarter en The Hague Security Delta en een Raad van Advies met specialisten in deze sector veelbelovend”.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024