Equinix levert Equinix Cloud Exchange Fabric aan Wasabi Technologies

22-11-2019 | door: Witold Kepinski

Equinix levert Equinix Cloud Exchange Fabric aan Wasabi Technologies

Equinix, aanbieder van interconnectie- en datacenters, levert Equinix Cloud Exchange Fabric (ECX Fabric) aan Wasabi Technologies, leverancier van hot cloud-opslag. Equinix-klanten op ECX Fabric hebben nu toegang tot directe en sterke connectiviteit met de hot cloud-storage services van Wasabi.

Wasabi biedt een one size fits all cloud-storage service voor hot data – data die tier-free en direct beschikbaar is. Dit betekent dat eindgebruikers toegang hebben tot actieve data, tegen lagere kosten dan traditionele cold storage services. Daarnaast is deze dienst aanzienlijk sneller dan de traditionele frequent-access storage services zo beweert Equinix.

Netwerkverbinding via ECX Fabric

Klanten kunnen nu direct verbinding maken met Wasabi Direct Connect en profiteren van de Equinix Cloud Exchange (ECX). ECX Fabric is een on-demand netwerkverbinding waarmee bedrijven direct toegang hebben tot hun gedistribueerde infrastructuur, inclusief een netwerkdienst met cloud aanbieders op Platform Equinix. Het biedt ook multi-cloud connectiviteit en connectiviteit op afstand naar andere markten aldus Equinix.

Wasabi biedt klanten de mogelijkheid om het langdurige proces van nieuwe circuitinstallaties met traditionele Network Service Providers (NSP's) te omzeilen met ECX Fabric-locaties in Amsterdam en Ashburn. In de nabije toekomst zullen er wellicht verbindingen met ECX-locaties in Silicon Valley, Tokio, Dublin, Helsinki, Los Angeles en Dubai worden toegevoegd.

Vaste transportprijzen

"Klanten die migreren van on-premise opslag naar cloudopslag hebben vaak wel een duidelijk inzicht in de hoeveelheid data die ze moeten opslaan, maar niet direct in de frequentie waarmee deze data toegankelijk moeten zijn. Dit maakt het moeilijk de kosten te voorspellen, omdat deze variëren op basis van de hoeveelheid die je uploadt en downloadt. Wij raden het gebruik van ECX en Wasabi Direct Connect aan bij onze klanten, omdat het ideaal is voor bedrijven die op zoek zijn naar directe, veilige en snelle connectiviteit met vaste maandelijkse transportprijzen", aldus David Friend, CEO van Wasabi.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud