Witold Kepinski - 21 november 2019

Atos introduceert Workplace-as-a-Service Google Edition

Atos lanceert de Workplace-as-a-Service | Google Edition, als onderdeel van haar oplossingen voor de Digitale Werkplek. Dit doet zij met het doel zakelijke klanten te ondersteunen met een methode om de gebruikservaring van werknemers te versterken en de productiviteit te vergroten. Samen met Google Cloud biedt Atos een geïntegreerd, drievoudig aanbod, inclusief de levering van Chromebooks op basis van Circuit-software van Atos en Google G Suite in combinatie met installatie-, migratie- en beheerdiensten van Atos.

Het gecombineerde gebruik van G Suite en Chromebooks biedt een optimale gebruikerservaring, die altijd consistent is, ongeacht de apparatuur of apps die worden ingezet, en stelt medewerkers in staat hun productiviteit te verhogen. Ook is voorzien in een ingebouwde ‘zero trust’ beveiligingsinfrastructuur, die strikte ID-verificatie vereist voor elke persoon en elk apparaat dat toegang wil verkrijgen, met als doel inbreuk op vertrouwelijke data te voorkomen.

Het nieuwe Workplace-as-a-Service-aanbod is verkrijgbaar als self-service dienstverlening op basis van een abonnement, geleverd door Atos. Virtuele assistentie is in het systeem ingebed, zodat bedrijven volgens Atos kostenefficiënt kunnen opereren en de manier waarop mensen samenwerken kunnen verbeteren. G Suite bestaat uit een aanbod van intelligente apps – Gmail, Docs, Drive, Calendar, Hangouts e.a. – die zijn gericht op real time collaboratie en ontworpen op basis van machine learning met als doel mensen samen te brengen en hen te helpen slimmer en veiliger te werken.

Circuit - het Unified Communications-platform en collaboratieve cloud-oplossing van Atos - voorziet in een collaboratieve mogelijkheden die kunnen worden ingezet in combinatie met bestaande communicatieplatforms en business apps, zoals G Suite. Klanten kunnen een keuze maken uit verschillende leveranciers van Chromebook-hardware, waaronder Dell, Lenovo, HP en Acer zo meldt Atos.