IBM introduceert Cloud Pak for Security

21-11-2019 | door: Witold Kepinski

IBM introduceert Cloud Pak for Security

IBM kondigt zijn ‘Cloud Pak for Security’ aan, een beveiligingsplatform dat gebruikmaakt van nieuwe open-source technologie, waarmee security data uit iedere beveiligingsbron of Cloud kan worden geanalyseerd of worden opgezocht. Op die manier kunnen bedrijven sneller cyberrisico’s in kaart brengen en hoeven ze geen complexe integratietrajecten aan te gaan om belangrijke inzichten uit de Multi- of Hybrid Cloud samen te brengen, aldus IBM.

Er is binnen bedrijven steeds meer aandacht voor online beveiliging. In de afgelopen tien jaar hebben bedrijven in heel Europa miljarden uitgegeven aan beveiligingstools. In 2019 alleen al gaat het in de EMEA-regio om $40 miljard, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van 2018 zo meldt onderzoeksbureau Gartner.

Ironisch genoeg kan net die drang volgens IBM naar extra beveiliging een probleem vormen: omdat bedrijven steeds de nieuwste en beste tools willen implementeren om zich online te weren tegen verschillende risico’s, ontstaat er een inefficiënte situatie door wildgroei. De verschillende beveiligingsinstrumenten zijn elk wel een stukje van de oplossing, maar omdat ze in silo’s zijn ontwikkeld en niet ontworpen zijn om met elkaar te werken, vormen ze samen geen coherente beveiligingspuzzel. Het resultaat: bedrijven moeten jongleren met mix van 25-50 afzonderlijke tools die bovendien elk een stukje data bevatten, zij het in het bedrijf of in de cloud. Die stop-gap benadering is uiteraard niet duurzaam op de lange termijn.

IBM is van mening dat de industrie een belangrijk kantelmoment heeft bereikt waarin de beveiliging compleet moet worden herontwerpen - op een manier die werkt voor het cloudtijdperk. Die nieuwe benadering moet gebaseerd zijn op open tools, verbindingen en standaarden. IBM stelt daarom een nieuwe beveiligingsstrategie aan. Als onderdeel daarvan bouwt het aan het eerste beveiligingsplatform dat ontworpen is om echt open te zijn in de kern - gebaseerd op open standaarden, open source code, dat zowel voor IBM als voor andere leveranciers van beveiligingstools en clouds werkt.

Een van de eerste zaken die mogelijk gemaakt worden door deze nieuwe aanpak, is het opzoeken en analyseren van gegevens uit elke beveiligingsbron of cloud, zonder die uit de oorspronkelijke locatie te verplaatsen zo besluit IBM.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security