NetApp en Google Cloud breiden strategisch partnership rond de cloud uit

20-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NetApp en Google Cloud breiden strategisch partnership rond de cloud uit

NetApp en Google Cloud lanceren NetApp Cloud Volumes Service, NetApp Cloud Volumes ONTAP voor Google Cloud en ondersteuning voor Anthos op NetApp HCI. De oplossingen helpen klanten bij het ontsluiten van data met geïntegreerde datadiensten op enterprise-niveau en oplossingen voor Google Cloud.

Bedrijven die willen profiteren van de flexibiliteit en efficiëntie van de cloud, moeten zeker weten dat hun gegevens veilig en schaalbaar zijn opgeslagen – op de juiste plaats en tegen de juiste kosten. Om dit te bereiken, bouwen ze Data Fabrics die maximale flexibiliteit bieden bij deze overstap naar hybride multicloud-omgevingen. NetApp en Google Cloud stellen klanten in staat om de kracht van hun data te ontsluiten met geïntegreerde datadiensten op enterprise-niveau, die zijn geoptimaliseerd en gevalideerd voor Google Cloud.

Datagovernance, automatisering en datamobiliteit

"Onderzoek van IDC toont aan dat een groeiend percentage van de enterprise workloads, dat wordt geïmplementeerd in cloudomgevingen, afhankelijk is van storageprestaties. Er wordt in toenemende mate prioriteit gegeven aan oplossingen die datagovernance, automatisering en datamobiliteit mogelijk maken", zegt Deepak Mohan, Research Director Cloud Infrastructure Service bij IDC. "Met de enterprise-datadiensten van NetApp die gebruikmaken van Google Cloud, kunnen bedrijven de prestaties en functionaliteit bereiken, die nodig zijn om de meest intensieve workloads te ondersteunen. Hierdoor zijn onze klanten in staat om innovatie te stimuleren in zowel on-premise als openbare cloudomgevingen."

"Als resultaat van onze uitgebreide samenwerking met NetApp zijn nu hybride en multicloud-implementaties mogelijk voor onze klanten en zijn de oplossingen van NetApp algemeen beschikbaar op Google Cloud", zegt Kevin Ichhpurani, Corporate Vice-President Global Ecosystem van Google Cloud. "Bovendien hebben klanten nu de mogelijkheid om Anthos te implementeren op de gevalideerde HCI van NetApp, waardoor ze meer keuze hebben uit verschillende on-premise hardwareoplossingen waarop Anthos kan worden gebruikt."

Transitie naar hybride en multicloud beheren

De datadiensten en -oplossingen van NetApp helpen klanten bij het effectief beheren van hun transitie van on-premise naar hybride en multicloud-omgevingen. "Onze missie is om onze klanten te helpen de belofte van de public cloud te realiseren. Wij willen hen in staat stellen innovatie en bedrijfsresultaten te stimuleren door gebruik van de cloud, in lijn met de aanpak die Google Cloud zowel on-premise als in de Cloud volgt", zegt Anthony Lye, Senior Vice-President en General Manager Cloud Data Services van NetApp. De NetApp-diensten en oplossingen zijn nauw geïntegreerd in Google Cloud-omgevingen, wat datamanagement en betere prestaties mogelijk maakt. Dit helpt hen te profiteren van mogelijkheden van Google Cloud op het gebied van applicatieontwikkeling, analytics en machine learning.

NetApp Cloud Volumes Service voor Google Cloud is een cloud-native, Google Cloud-geïntegreerde file-service die de prestaties, beschikbaarheid en beveiliging biedt, die nodig zijn om bedrijfskritische applicaties efficiënt te kunnen uitvoeren. Ook stelt hen klanten in staat met productieworkloads uit te voeren in Google Cloud.

NetApp Cloud Volumes ONTAP voor Google Cloud is een oplossing voor datamanagement. De oplossing versnelt de reis naar de enterprise-cloud door verbeterde gegevensbescherming, storage-efficiëntie en mobiliteit voor Google Cloud en hybride en multicloud-omgevingen.

'Flexibel platform op enterprise-niveau'

Onder meer Impact en Prowler.io zetten NetApp Cloud Volumes Service voor Google Cloud in. Roger Kjensurd, Chief Technical Officer van Impact: "NetApp Cloud Volumes Service voor Google Cloud heeft ons in staat gesteld om snel en eenvoudig een flexibel platform op enterprise-niveau te ontwikkelen voor onze klanten. Hierdoor zijn onze klanten in staat om de volledige levenscyclus van het partnerschap te verbeteren en hun omzet te optimaliseren."

"Wij waren op zoek naar een geschikte vervanger voor CephFS en wilden ons niet langer bezighouden met het onderhouden van onze eigen interne Ceph-stack", zegt Aleem Shah, Senior Operations Engineer bij Prowler.io. "We hebben veel alternatieven geprobeerd, maar NetApp Cloud Volumes Service staat bovenaan als het gaat om continu groeiende functionaliteit, betrouwbaarheid en prijsstelling. De serviceondersteuning van NetApp is op alle vlakken ongeëvenaard."

NetApp HCI voor Google Cloud Anthos

NetApp HCI is een schaalbare, on-premise hybride cloudinfrastructuur die private clouds een bruikbaar onderdeel van de multicloud maakt. NetApp HCI is nu gevalideerd voor gebruik met Anthos van Google Cloud. Hierdoor hebben klanten de zekerheid van een platform op enterprise-niveau, dat is gevalideerd om met Anthos hun applicaties betrouwbaar te implementeren en uit te voeren.

De belangrijkste mogelijkheden van NetApp HCI voor Google Cloud Anthos zijn:

  • Mogelijkheden om een hybride cloud te bouwen. Met NetApp Trident, een volledig ondersteund open source-project, kunnen organisaties een complexe hybrid-cloudomgeving opzetten met een combinatie van Google Cloud, Anthos en NetApp HCI on-premise.
  • Meer flexibiliteit. Enterprises kunnen naar wens opschalen en rekenkracht of capaciteit toevoegen om aan de zakelijke vereisten te blijven voldoen.
  • Meer keuzevrijheid. Klanten kunnen kiezen uit verschillende applicatieplatforms, waaronder Anthos, Kubernetes, VMware en NetApp Kubernetes Service.

NetApp Cloud Volumes Service en NetApp Cloud Volumes ONTAP voor Google Cloud zijn per direct algemeen beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud