Witold Kepinski - 20 november 2019

ABN AMRO Digital Impact Fund verdubbeld naar honderd miljoen euro

ABN AMRO Digital Impact Fund verdubbeld naar honderd miljoen euro image

Het ABN AMRO Digital Impact Fund (DIF) heeft het beheerd vermogen verdubbeld van 50 miljoen naa 100 miljoen euro en gaat door onder de naam ABN AMRO Ventures. Met deze uitbreiding kan ABN AMRO Ventures blijven investeren in innovatieve oplossingen die vormgeven aan de toekomst van financiële dienstverlening in het algemeen en onze organisatie in het bijzonder.

De huidige uitbreiding is de tweede kapitaalverhoging sinds het fonds is opgericht. De eerste 10 miljoen euro heeft het fonds geïnvesteerd in bedrijven als Tink, BehavioSec, en Cloud Lending Solutions (exit in 2018). Twee jaar later had het fonds EUR 50 miljoen ter beschikking voor verdere strategische investeringen in toonaangevende nationale en internationale fintechs zoals solarisBank, Ockto, Crosslend, ThetaRay, Tealium en Trifacta.

Nu, drie jaar na de oprichting, heeft ABN AMRO Ventures belangen genomen in een aantal fintech start-ups en scale-ups die in hun sector leidend zijn. Het fonds heeft bovendien structureel toegang verworven tot een cruciaal ecosysteem van investeerders, ondernemingen en ontwikkelaars in de fintech gemeenschap. Het fonds heeft tot nu toe negen nieuwe investeringen gedaan, vier vervolginvesteringen en één bedrijf is vertrokken.

Om te kunnen voortbouwen op de succesvolle beleggingsstrategie en ecosysteembenadering, heeft ABN AMRO Ventures nu het fondsvermogen verdubbeld naar 100 miljoen euro en het team uitgebreid om deze groei te ondersteunen. Hugo Bongers, directeur van ABN AMRO Ventures: “Sinds de oprichting van het fonds zien we grote voordelen van samenwerking met technologiebedrijven die zich in de groeifase bevinden. Met onze investeringen willen we de strategische relatie versterken en in deze snel veranderende omgeving de klanten van ABN AMRO betere producten en diensten kunnen bieden. We willen de bedrijven in onze portefeuille bedanken voor hun vertrouwen en kijken uit naar een mooie en welvarende toekomst met elkaar!”

ABN AMRO Ventures is het corporate venture fonds van ABN AMRO dat in fintechs investeert. Het richt zich op innovatieve bedrijven die zich specialiseren in de digitalisering van financiële producten, diensten en infrastructuur. Het fonds heeft een vermogen van EUR 100 miljoen en belangen in Tink, BehavioSec, solarisBank, Ockto, Crosslend, Tealium, ThetaRay en Trifacta, en voorheen ook in Cloud Lending Solutions (in 2018 uitgestapt).