HPE Container Platform is geschikt voor cloud-native en monolithische applicaties

HPE Container Platform is geschikt voor cloud-native en monolithische applicaties

19-11-2019 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE Container Platform is geschikt voor cloud-native en monolithische applicaties

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt het HPE Container Platform aan. Dit is het eerste Kubernetes-gebaseerde containerplatform dat ontworpen is voor zowel cloud-native applicaties als monolithische applicaties met persistent storage. Met het HPE Container Platform kunnen zakelijke klanten de applicatieontwikkeling voor nieuwe en bestaande apps versnellen. Daarbij maakt het niet uit of ze op een bare-metal, een gevirtualiseerde infrastructuur, een publieke cloud of aan de rand van het netwerk (de edge) werken.

Het HPE Container Platform is gebaseerd op de BlueData- en MapR-acquisities, gecombineerd met de volledige open source van Kubernetes. Deze oplossing verlaagt de kosten en de complexiteit aanzienlijk door containers op bare-metal te laten werken, terwijl de flexibiliteit wordt geboden om implementaties uit te voeren op virtuele machines en clouds. Klanten krijgen meer efficiëntie, een hogere bezettingsgraad en verbeterde performance door het 'collapsing the stack'-principe en het wegnemen van de virtualisatiebehoeften.

Grootschalige Kubernetes-implementaties

Het nieuwe platform is geschikt voor grootschalige Kubernetes-implementaties in een breed scala van use cases; van machine learning en (edge) analytics tot CI/CD pipelines en applicatiemodernisering. IT-teams kunnen meerdere Kubernetes-clusters beheren met multi-tenant containerisolatie en vooraf geïntegreerde persistent storage. Developers hebben beveiligde on-demand toegang tot hun omgevingen, zodat ze apps kunnen ontwikkelen en codes sneller kunnen toepassen met de 'portability' van containers om eenmaal te bouwen en overal te implementeren.

"Applicatieontwikkeling verhuist naar containers en Kubernetes is de standaard voor containerorkestratie", aldus Kumar Sreekanti, Senior Vice President en CTO van Hybrid IT bij HPE. "We combineren onze expertise en het intellectueel eigendom uit recente acquisities met open source Kubernetes om een ongeëvenaard containerplatform te leveren. HPE's container-first benadering biedt bedrijven een snellere en voordeligere manier voor applicatiemodernisering, geoptimaliseerd voor bare-metal en uit te breiden naar elke infrastructuur van edge tot cloud."

Sneller innoveren

Grote bedrijven merken tegenwoordig dat ze sneller moeten innoveren en hun applicaties moeten moderniseren zodat ze kunnen transformeren en concurreren in hun branche. Om de ontwikkelsnelheid van nieuwe applicaties te vergroten en digitale innovatie te stimuleren, gebruiken bedrijven containers en Kubernetes om cloud-native applicaties te bouwen met een microservices-architectuur. Onderzoek door IT-analisten beaamt deze snelle groei voor containeracceptatie bij ondernemingen:

  • Gartner schat dat in 2022 meer dan driekwart van de multinationals containertoepassingen gebruikt, momenteel is dit minder dan 30 procent.
  • IDC-onderzoek toont aan dat 55 procent van de grote Amerikaanse ondernemingen Kubernetes als standaard gebruikt voor containerorkestratie.
  • Een recent onderzoek van 451 Research geeft aan dat 95 procent van de nieuwe applicaties containers zal gebruiken.

Omdat deze organisaties het gebruik van containers en Kubernetes verder uitbreiden dan enkel de ontwikkeling en het testen van productieomgevingen, moet er rekening worden gehouden met onder andere security, multi-clusterbeheer en de balans in workloads. Nieuwe use cases zijn in opkomst voor edge computing, databases en meer. Bovendien is een aanzienlijk deel van de bedrijfsapplicaties en -systemen niet cloud-native. Deze traditioneel monolithische applicaties hebben hoge onderhoudskosten en veel applicaties zijn meer geschikt voor containerisatie. Maar herontwerpen of herinrichten van bestaande applicaties als cloud-native is tijdrovend en brengt hoge kosten met zich mee. Ook hebben deze applicaties vereisten die uitdagend blijven met Kubernetes, zoals root filesysteempersistentie en -migratie.

Kant-en-klare oplossing

Het HPE Container Platform is een kant-en-klare oplossing om deze uitdagingen aan te pakken. Dit gebeurt met BlueData-software als controle plane voor containerbeheer, het MapR gedistribueerde filesysteem voor persistent data met containers en Kubernetes voor containerorkestratie. Deze nieuwe benadering biedt de mogelijkheid om niet-cloud-native monolithische applicaties te containeriseren met persistent datastorage.

De belangrijkste voordelen van het HPE Container Platform zijn:

  • Modernisering van niet-native monolithische applicaties zonder ze opnieuw te ontwerpen. Daardoor voldoet de ervaring aan moderne cloudstandaarden.
  • Applicaties hoeven maar één keer gebouwd te worden en kunnen vervolgens overal uitgevoerd worden. Dit betekent dat de kloof tussen on-premises, public clouds en de edge wordt weggenomen.
  • Productiviteitsverbetering voor developers en snellere toepassing van nieuwe codes, met vereenvoudigde Kubernetes-implementatie en multi-clusterbeheer.
  • Het biedt sterke security, performance en betrouwbaarheid tegen lagere kosten, met bare metal containers en data persistence.

De nieuwe oplossing is een aanvulling op bestaande HPE-services om klanten te helpen met containerstrategieën, applicatiemodernisering en hybride cloudimplementaties. HPE Pointnext biedt advies- en consultingservices op basis van zijn ervaring van meer dan duizend hybride cloudprojecten. Hieronder vallen ook de expertise en best practices van de Cloud Technology Partners- en RedPixie-acquisities.

Beschikbaarheid

HPE Container Platform-software kan begin 2020 worden besteld, samen met advies-, consulting-, implementatie- en supportservices van HPE.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud