Google Cloud neemt CloudSimple over

19-11-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google Cloud neemt CloudSimple over

Google Cloud heeft voor een onbekend bedrag CloudSimple overgenomen. De technologie van CloudSimple stelt VMware klanten in staat hun workloads veilig en snel naar de public cloud te verplaatsen.

CloudSimple is volgens Google een leverancier van veilige, krachtige, toegewijde omgevingen voor het uitvoeren van VMware-workloads in de cloud. Deze acquisitie bouwt voort op onze bestaande samenwerking met CloudSimple die Google Cloud eerder dit jaar hebben aangekondigd , waardoor de cloud gigant een volledig geïntegreerde VMware-migratieoplossing met verbeterde ondersteuning voor zijn klanten kan versnellen, aldus Google Cloud.

Veel ondernemingen gebruiken VMware in hun on-premises omgevingen om verschillende workloads uit te voeren: zakelijke applicaties zoals ERP en CRM; databases zoals Oracle en SQL Server; ontwikkel- en testomgevingen; virtuele desktops; en rapportage- en analysesystemen. Als onderdeel van hun IT-moderniseringsinitiatieven hoort Google vaak van zakelijke klanten dat ze een eenvoudige manier nodig hebben om die workloads naar de cloud te migreren. Simpel gezegd: ze willen in staat zijn om te runnen wat ze willen, waar ze willen en hoe ze willen - zodat ze bestaande investeringen kunnen benutten met zo weinig mogelijk werk.

Via het bestaande partnerschap met CloudSimple kunnen Google Cloud klanten hun VMware-workloads van on-premises datacenters rechtstreeks naar Google Cloud VMware Solution van CloudSimple migreren, terwijl ze indien nodig ook nieuwe VMware-workloads maken. "Hun apps kunnen exact hetzelfde werken als ze op locatie zijn, maar met alle voordelen van de cloud, zoals prestaties, elasticiteit en integratie met belangrijke cloudservices en technologieën. En het beste van alles is dat klanten dit allemaal kunnen doen zonder bestaande VMware-gebaseerde applicaties en workloads opnieuw te moeten ontwerpen, wat hen helpt efficiënter te werken en kosten te verlagen, terwijl IT-medewerkers ook consistentie kunnen behouden en hun bestaande VMware-tools, workflows kunnen gebruiken en ondersteunen", aldus Google.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud