Welke MKB Reseller wint een Dutch IT-channel Award?

18-11-2019 | door: Jeroen Bordewijk

Welke MKB Reseller wint een Dutch IT-channel Award?

Een goede ICT-reseller doet meer dan 'het licht aanhouden', zoals het in jargon heet. Met (een combinatie van) producten of (managed) services wil een eindklant z'n business vergroten en daarbij heeft hij een reseller hard nodig. Dutch IT-channel heeft een speciale categorie voor resellers die actief zijn in het MKB. Welke partij volgt Centralpoint op als MKB Reseller of the Year?

De genomineerden in deze categorie zijn:

ACES Direct bestaat sinds 2000 en levert hoogwaardige IT-oplossingen, -producten en -diensten aan bedrijven en non-profit instellingen. Hoe digitaler een organisatie, hoe belangrijker het 'menselijke contactmoment', vinden ze in Tilburg. ACES Direct wil graag een persoonlijke klik met klanten, want alleen door openhartige relaties op te bouwen weet je wat klanten nodig hebben en kun je ze een IT-omgeving bieden waarmee zij hun bedrijfsdoelstellingen halen. ACES Direct deed in 2019 een interessante business case bij softwarebedrijf GAC Business Solutions. Via een portal van ACES Direct bepalen medewerkers daar voortaan zelf welke devices ze gebruiken op de werkvloer: Choose Your Own Device (CYOD).

ARP Nederland werd in 2019 uitgeroepen tot HP-partner van het jaar. De 'snelle en betrouwbare partner op het gebied van IT-solutions', zoals ARP zichzelf omschrijft, levert hardware, software en IT-supplies, maar bovenal een werkende IT-oplossing. Volgens HP denkt het IT-bedrijf uit Maastricht goed mee over het vinden van nieuwe segmenten en klanten, helemaal in lijn met ARP’s slogan 'Choose Growth'. 'Ze doen dat met creatieve campagnes en een bevlogen team met zeer veel kennis en kunde', aldus Ron van Gils van HP Nederland. ARP wordt bovendien geprezen om zijn vooruitziende blik als het gaat om nieuwe trends.

Centralpoint won deze award vorig jaar en dat was niet zomaar. De grootste ICT-reseller van de Benelux speelde in 2018 een zeer dominante rol in het Nederlandse MKB. In 2019 was dat niet anders. Met ruim vijfhonderd medewerkers kan de groothandel uit Amstelveen iedere klant de meest passende oplossing aanbieden en merkonafhankelijk adviseren. Ook installatie en beheer (24/7) behoren tot de mogelijkheden. Met de terugname van oude apparatuur en met refurbishment levert Centralpoint bovendien een naar eigen zeggen unieke bijdrage aan de circulaire economie, en kan – als enige MKB-reseller – eindklanten end-to-end ontzorgen. Centralpoint kan zeer snel meer dan 1.900.000 producten leveren.

Lantech levert innovatieve securityoplossingen en managed infrastructuur services. De IT-leverancier uit Amersfoort lanceerde in 2019 een nieuwe dienst: Network-as-a-Service. Daarmee kunnen organisaties op een schaalbare en eenvoudige manier hun netwerkinfrastructuur beheren en beveiligen, op basis van een flexibele prijs per maand. Dit nieuwe concept is ontwikkeld voor zowel on-premise als hybride en volledig cloudgebaseerde infrastructuren, en bedoeld voor organisaties die het beheer van hun infrastructuur liever uitbesteden aan een specialist. Vooral het MKB heeft vaak behoefte aan een partij die alle aspecten rondom netwerkbeheer uit handen neemt, een netwerk 24/7 monitort en een vast aanspreekpunt heeft voor operationele zaken.

Pro Warehouse is sinds de fusie in 2017 met Apple-specialist McTwo volledig gespecialiseerd in Apple-producten. Het bedrijf uit Amsterdam positioneert zich als 'Apple-totaaldienstverlener' en richt zich uitsluitend op de zakelijke markt. Dozen, maar ook oplossingen en diensten. Pro Warehouse heeft een missie: zakelijke klanten helpen om (gedeeltelijk) te transformeren naar Apple, door IT-afdelingen de tools te geven om Apple-devices veilig en eenvoudig uit te rollen en te beheren. Steeds meer medewerkers op kantoren vragen om Apple en de producten en oplossingen zijn klaar voor de zakelijke markt, maar organisaties hebben er nog weinig ervaring mee. Pro Warehouse wil dat veranderen.

Stem nu via www.dutchitawards.nl!

Door: Jeroen Bordewijk

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards