HP verwerpt overnamebod van Xerox

17-11-2019 | door: Witold Kepinski

HP verwerpt overnamebod van Xerox

Het bestuur van HP heeft unaniem het overnamebod van Xerox verworpen zo melden Amerikaanse media waaronder CNBC. Xerox wilde HP voor 22 dollar per aandeel overnemen.

Xerox bracht een overnamebod van 33 miljard dollar uit op HP, wat drie keer hoger is dan de marktwaarde van het HP. Xerox wil beide bedrijven fuseren, waardoor een omvangrijke speler op het gebied van kantoorapparatuur en printers ontstaat.

Bezorgdheid

Het bestuur van HP spreekt in een brief aan Xerox ceo John Visentin (foto) hun bezorgdheid uit over te grote schulden voor fusietransacties die de aandelen van het gecombineerde bedrijf beïnvloeden.

HP meldt in de brief: "We constateren dat de omzet van Xerox is gedaald van 10,2 miljard naar 9,2 miljard dollar sinds juni 2018, wat voor ons belangrijke vragen oproept met betrekking tot het traject van uw bedrijf en toekomstige vooruitzichten."

Icahn

De activistische belegger Carl Icahn, die een belang van 10,6 procent in Xerox bezit, had onlangs aandelen van HP gekocht ter waarde van 1,2 miljard dollar waarbij hij 4,24 procent van de aandelen bezit. Hij zou een fusie willen doorzetten omdat een combinatie van beide bedrijven voor synergie zouden zorgen.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht