Digitale transformatie: Een zegen of een blok aan het been?

15-11-2019

Digitale transformatie: Een zegen of een blok aan het been?
(28-01-2020)

Deze roundtable is exclusief voor CIO's, IT-managers en programmamanagers van Nederlandse ziekenhuizen

Het oplopende spanningsveld tussen de stijgende kosten en de levering van kwaliteitszorg vraagt om een drastische verandering binnen de ziekenhuiswereld. Digitale transformatie kan hierin een belangrijke rol spelen. Zo maken nieuwe technologieën nieuwe dienstverleningsmodellen als zorg op afstand mogelijk, kan automatisering de administratieve werkdruk omlaag brengen en zorgt implementatie van een digitale, uiteraard veilige, werkplekinfrastructuur voor efficiëntie en aantrekkingskracht richting nieuw talent.

Ondanks dat digitale transformatie een basis biedt voor betaalbare, toegankelijke en kwalitatieve gezondheidszorg én alle ziekenhuisbestuurders, CIO's en IT-managers uit de zorg overtuigd zijn van de noodzaak ervan, blijft structurele inbedding in de praktijk helaas nog uit. De strenge privacywetgeving, de bekostigingsstructuur van de zorg, de overvolle IT-projectenkalender, legacysystemen en het gebrek aan kennis rondom adoptie vormen bij veel ziekenhuizen een grote belemmering.

Op dinsdag 28 januari biedt Conoscenza CIO's, IT-managers en programmamanagers van Nederlandse ziekenhuizen daarom, in vervolg op de eerste succesvolle editie van november 2019, graag een platform om informatie (uitdagingen en oplossingen) met elkaar uit te wisselen over digitale transformatie binnen het ziekenhuis.

Discussiepunten

  • Hoe kun je als CIO/IT-manager stimuleren dat er een consequente visie en strategie vanuit de board geleverd wordt omtrent digitale transformatie?
  • Welke middelen zijn nodig om innovatie te faciliteren?
  • Hoe zorgen we ervoor dat er ook vanuit de business voldoende support is voor digitale transformatie?
  • Substantiële investeringen in IT-oplossingen in de vorm van de cloud, standaardisatie (informatie-uitwisseling) en connectiviteit zijn nodig om continue innovatie mogelijk te maken.
  • Hoe houden we de projectenkalender beheersbaar voor IT en aantrekkelijk voor de business?
  • uw eigen ingebrachte discussiepunten rondom digitale transformatie*

*Heeft u zelf onderwerpen waarover u met uw vakgenoten wilt sparren, dan kunt u deze onderwerpen achterlaten op het aanmeldformulier.

Datum: Dinsdag 28 januari
Tijd: 12.00 – 17.00 uur (incl. lunch)
Locatie: Buitenplaats Amerongen

Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden voor deze roundtable.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie