Witold Kepinski - 18 november 2019

AWS introduceert AWS Data Exchange

AWS introduceert AWS Data Exchange image

Amazon Web Services (AWS) kondigt AWS Data Exchange aan, een nieuwe service die het voor miljoenen AWS-klanten gemakkelijk maakt om veilig gegevens van derden te vinden, zich erop te abonneren en deze in de cloud te gebruiken.

Gekwalificeerde dataproviders zijn merken zoals Reuters, die gegevens verzamelen van meer dan 2,2 miljoen unieke nieuwsverhalen per jaar in meerdere talen. 

Ook gezondheidszorg instanties zijn gebruikers, die meer dan 14 miljard zorgtransacties verwerken en anonimiseren en 1 biljoen dollar jaarlijks aan claims verwerken.

Andere klanten zijn onder andere Dun & Bradstreet, die een database bijhoudt van meer dan 330 miljoen wereldwijde bedrijfsrecords.

Ook Foursquare gebruikt AWS Data Exchange, waarvan de locatiegegevens zijn afgeleid van 220 miljoen unieke consumenten en meer dan 60 miljoen wereldwijde commerciële locaties omvatten.

"Voor gekwalificeerde dataproviders maakt AWS Data Exchange het gemakkelijk om de miljoenen AWS-klanten te bereiken die naar de cloud migreren door de noodzaak weg te nemen om een infrastructuur te bouwen en te onderhouden voor gegevensopslag, levering, facturering en rechten", zo beweert de cloudgigant.