Witold Kepinski - 15 november 2019

Siemens koopt printing specialist

Siemens koopt printing specialist image

Siemens heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Atlas 3D, een Amerikaanse ontwikkelaar van software die werkt met DMLS-printers (Direct Metal Laser Sintering).  Het overnamebedrag is niet bekend gemaakt.

Deze software voorziet ontwerpers automatisch en bijna in real-time van de beste printoriëntatie en biedt daarnaast de vereiste ondersteuningsstructuur voor ‘additive’ onderdelen. Atlas 3D sluit zich aan bij Siemens Digital Industries Software, waar het de mogelijkheden voor additive manufacturing in de Xcelerator-softwareportfolio uitbreidt.

Sunatasoftware maakt gebruik van thermische vervormingsanalyse en biedt hiermee een eenvoudige en geautomatiseerde manier om de oriëntatie van onderdelen te optimaliseren en ondersteunende structuren te genereren. Deze benadering stelt de ontwerper – in plaats van de analist – in staat om simulaties uit te voeren. Hierdoor zijn er minder downstream-analyses via Simcenter software nodig om een onderdeel te verkrijgen dat aan de ontwerpvereisten voldoet.

Siemens is van plan om de Atlas 3D-oplossing beschikbaar te stellen via het online Additive Manufacturing Network.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024